Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

ROG Phone 5: RAM-fest og dobbelt batteri

Ny Snapdragon 888-prosessor og 144 Hz-skjerm skal få spillene dine til å flyte.

Skrevet av / 11.03.21 - 14:55
ROG Phone 5: RAM-fest og dobbelt batteri

Ny prosessor, ny skjerm – og masse RAM. Det er overskriftene til gamingmobilene Asus ROG Phone 5, som nettopp har blitt lansert.

I liket med andre mobilprodusenter har Asus valgt å lage tre forskjellige varianter av toppmodellen: En toppmodell, en pro-utgave av toppmodellen. Og så en “all-in” ultimate utgave.

Felles for alle variantene av ROG Phone 5 er den nye Snapdragon 888-prosessor, som er det absolutte flaggskipet fra Qualcomm i 2021, som selvfølgelig også har 5G-chip.

De får også alle tre en AMOLED-skjerm med 144 Hz oppdateringshastighet. Og da skjermen skal kunne reagere presist og raskt, avleser den berøringer 300 ganger i sekundet.

Batteriet er på saftige 6000 mAh. Eller rettere sagt batteriene, for av hensyn til kjølingen er batteriet delt i to, som sitter på hver sin side av en sentralt plassert prosessor. Det følger med en hurtiglader på 65 watt.

Lyden er tunet av lydselskapet Dirac, som vi ellers kjenner til for deres romkorreksjon til forsterkere. Det er lyktes med å presse inn hele sju høyttalere i den lille mobilkroppen!

Pris og tilgjengelighet, ROG Phone 5:

Asus ROG Phone 5 kan fås med enten 8, 12 eller 16 GB RAM og 128 GB eller 256 GB lagring.

ROG Phone 5 (8 GB/128 GB): 8.499 kroner (fra april)
ROG Phone 5 (12 GB/256 GB): 9.999 kroner (fra 24. mars)
ROG Phone 5 (16 GB/256 GB): 10.999 kroner (fra 24. mars)

ROG Phone 5 Pro. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Ultimate og ROG Phone 5 Pro har begge fått ROG Vision, som er et matrixdisplay av små lysdioder på baksiden av mobilen, som kan vise status og systemvarsler. På samme måte som vi så på Asus ROG Zehyrus G14. Pro-utgavens matrixdisplay er i farger, mens Ultimate-modellen har fått en monokrom versjon av estetiske grunner. De har dessuten skjult berøringssensoren på bakcoveret for ekstra konsoll-følelse.

ROG Phone 5 Ultimate. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Ultimate er dessuten den første mobilen til å komme med 18 GB LPDDR5 RAM, som burde sikre at minnet ikke blir en flaskehals!

Pris og leveringsdato på ROG Phone 5 Pro og ROG Phone 5 Ultimate er foreløpig ikke kjent.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi lanserer Flip-konkurrent

HMD Skyline: en overraskende kul mobil

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Scroll to Top