Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

PocketBook Viva

Bytter ut sorthvittskjermen med E Ink Gallery 3.

Skrevet av / 20.12.22 - 10:00
PocketBook Viva

Med muligheten for å ha et helt bibliotek i lommen, er det ikke rart lesebrettene er populære. De koster ikke mer enn en liten stabel med bøker, og sammenlignet med et nettbrett, varer batteriet et evighet.

Den mest åpenbare ulempen med et lesebrett, er at skjermen er sorthvit. Det funker fint så lenge man bare leser tekst, men illustrasjoner og bilder ser slett ikke bra ut på et monokromt lesebrett.

PocketBook Viva adresserer ulempen med en ny E Ink Gallery 3 fargeskjerm.

Foto: Pocketbook

Viva har en åttetommers fargeskjerm med 1440 × 1920 piksler, og en oppløsning på 300 punkter per tomme. Det fortelles ikke noe om hvor mange farger lesebrettet støtter, men det har ikke det samme fargerommet som et nettbrett med LCD-skjerm.

Lesebrettet har noe de kaller ComfortGaze, som skal redusere blått lys (Blue Light Ratio) med opptil 60 prosent. Det er bra fordi blått lys kan virke forstyrrende og gjøre leseren fortere sliten av å se på skjermen.

Foto: Pocketbook

Lesebrettet er ellers likt Pocketbook Era som vi nylig testet, med tale til tekst, innebygget høyttaler og Bluetooth sånn at man kan bruke hodetelefonene nå man vil høre på musikk eller lydbøker.

Viva med fargeskjerm er i salg i starten av 2023, prisen er estimert til 599 Euro.

 

Pocketbook Era 64 GB

Lekkert lesebrett med nydelig skjerm

Det lille Era lesebrettet i lekker kobberfarge, er PocketBooks beste til nå.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Mobil med basisfunksjoner er målrettet skjermtrøtte unge

Apples Min bildestrøm stenges

Airtags til Android

Innebygd dashcam i Pixel?

Nye Garmin-hjelpemidler for jakt

Bedre hjerteovervåking med Galaxy Watch

Scroll to Top