TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

PocketBook Viva

Bytter ut sorthvittskjermen med E Ink Gallery 3.

forfatter
Publisert 20.12.22 - 10:00

Med muligheten for å ha et helt bibliotek i lommen, er det ikke rart lesebrettene er populære. De koster ikke mer enn en liten stabel med bøker, og sammenlignet med et nettbrett, varer batteriet et evighet.

Den mest åpenbare ulempen med et lesebrett, er at skjermen er sorthvit. Det funker fint så lenge man bare leser tekst, men illustrasjoner og bilder ser slett ikke bra ut på et monokromt lesebrett.

PocketBook Viva adresserer ulempen med en ny E Ink Gallery 3 fargeskjerm.

Foto: Pocketbook

Viva har en åttetommers fargeskjerm med 1440 × 1920 piksler, og en oppløsning på 300 punkter per tomme. Det fortelles ikke noe om hvor mange farger lesebrettet støtter, men det har ikke det samme fargerommet som et nettbrett med LCD-skjerm.

Lesebrettet har noe de kaller ComfortGaze, som skal redusere blått lys (Blue Light Ratio) med opptil 60 prosent. Det er bra fordi blått lys kan virke forstyrrende og gjøre leseren fortere sliten av å se på skjermen.

Foto: Pocketbook

Lesebrettet er ellers likt Pocketbook Era som vi nylig testet, med tale til tekst, innebygget høyttaler og Bluetooth sånn at man kan bruke hodetelefonene nå man vil høre på musikk eller lydbøker.

Viva med fargeskjerm er i salg i starten av 2023, prisen er estimert til 599 Euro.

 

Pocketbook Era 64 GB

PocketBooks beste til nå

Det lille Era lesebrettet i lekker kobberfarge, er PocketBooks beste til nå.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.
Følg Lyd & Bilde