Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Her er Oppos nye konseptmobil med selvutvidende OLED-skjerm

Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?

Skrevet av / 17.11.20 - 16:37
Her er Oppos nye konseptmobil med selvutvidende OLED-skjerm

At OLED-skjermer kan rulles sammen har LG allerede demonstrert for snart to år siden med deres sammenrullbare OLED-TV, som de viste frem på CES 2019 i Las Vegas. Men den fleksible OLED-teknologien kan også brukes til å skape en helt ny slags smarttelefon, som kinesiske Oppo nettopp har demonstrert i forbindelse med den kinesiske virksomhetens såkalte Inno Day 2020.

Her presenterte Oppo konseptmobilen X 2021, som kommer med en OLED-skjerm, som er «kontinuerlig variabel». I praksis betyr det at skjermen kan utvide seg fra sin standardstørrelse, som er 6,7″, til en tabletstørrelse på 7.4″. Brukergrensesnittet og apper tilpasser seg automatisk den utvidede skjermen, og det hele ligner ren magi.

De to skjermstørrelsene – 6.7″ og 7,4″ – er bare tenkt som ytterpunkter. Brukeren kan selv bestemme hvor stor skjermen skal være, forteller Oppo til techmediet Engadget, som også fikk konseptmobilen demonstrert live i forbindelse med arrangementet. Derav betegenelsen «kontinuerlig variabel».

(Foto: Oppo)

Men selv om den selvutvidende skjermen altså kan ligne ren magi, er det en teknologisk løsning med intet mindre enn 122 patenter i bagasjen, som får det hele til å virke.

Mobilen gjemmer på en motorisert rull med en del av OLED-skjermen laminert fast på en såkalt «Warp Track», som ruller rundt en rullemotor. Når skjermen minimeres, rulles OLED-panelet sammen av rullemotoren, og den delen som ikke brukes forsvinner inn i kroppen.

Levin Liu, Oppo Vice President og sjef for Oppo Research Institute, understreker ovenfor Engadget, at Oppo X 2021 fortsatt bare er et konsept, men at virksomheten håper på å introdusere teknologien til forbrukerne når «tiden er riktig».

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top