Nyhet

OnePlus inngår strategisk samarbeid med Hasselblad

Sammen har de to selskapene allerede skapt Hasselblad Camera for Mobile i den nye OnePlus 9-serien, som lanseres den 23. mars kl. 15.00.
forfatter

De siste toppmobilene fra kinesiske OnePlus har fått toppkarakter i våre anmeldelser. Men på kamerafronten har OnePlus lenge haltet litt etter konkurrentene fra Apple, Samsung og Huawei.

Her er lesernes overraskende vinner av den store kamerablindtesten! Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.

OnePlus 9-serien – de neste flaggskipsmodellene fra den kinesiske produsenten – blir lansert den 23. mars, og denne gangen får kameraet seg en heftig oppgradering, forteller OnePlus i en pressemelding.

Kineserne har nemlig inngått et samarbeid med den ikoniske kameraproduseten Hasselblad, som de siste 80 årene har være ledende innen kamerateknologi. Hasselblad har i mange år blitt brukt av verdens beste fotografer og er f.eks. kameraet som fanget Armstrongs første skritt på månen.

Samarbeidet starter med programvare, og utvides til flere dimensjoner i løpet av de neste tre årene. De to partene vil i felleskap utvikle ny bildeteknologi og fortsette med å forbedre Hasselblad Camera for Mobile for å kunne tilby enda bedre kvalitet og brukeropplevelse for OnePlus-brukere.

«OnePlus har alltid prioritert en premium brukeropplevelse høyere enn alt annet. Et av våre strategiske fokusområder er å forbedre kameraopplevelsen på våre smarttelefoner, som vi vil gjøre med ekspertise fra legendariske Hasselblad,» sier Pete Lau, grunnlegger og administrerende direktør for OnePlus.

De nye mobilene i OnePlus 9-serien lanseres d. 23. mars kl. 15:00 norsk tid. (Foto: OnePlus)

Hasselblad i OnePlus 9

Som sagt kommer de nye mobilene i OnePlus 9-serien med kamerasystem Camera for Mobile utviklet i samarbeid med Hasselblad.

I tillegg tilbyr OnePlus 9-serien en Sony IMX789-sensor til den største og mest avanserte hovedkamera-sensoren noensinne i en OnePlus-enhet.

Med 12-bit RAW fargedybde blir kameraopplevelsen opptil 64 ganger mer fargerik enn før, som gir mer dynamiske og levende bilder, og gir profesjonelle fotografer bedre muligheter for redigering, lover OnePlus.

Hasselblad Camera for Mobile tilbyr også forbedret HDR-videoopptak og støtter opptak i 4K 120 FPS og 8K 30 FPS.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.