Nytt brettbart flaggskip fra Huawei

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Annonse
Annonse
forfatter

Det ser ut til at Huawei ikke kommer til å selge like mange telefoner i år som tidligere – men til gjengjeld blir telefonene en del større. Huawei har vist frem Huawei Mate X2, selskapets tredje generasjon av brettbare mobiler. Utklappet har den en skjermstørrelse på åtte tommer.

Huaweis første brettbare mobil, Mate X fra 2019, var verdens første 5G-mobil med brettbar skjerm. Den ble etterfulgt av Mate Xs i 2020. Telefonen har en ny brettemekanisme, som Huawei angivelig har brukt fem år på å utvikle. Tyngdepunktet har nå blitt flyttet på, slik at den ligger mer stabilt i hånden.

Skjermen som av åpenbare grunner er OLED, er i 21:9-bredformat når den er brettet sammen og i nesten kvadratisk 8:7.1-format når den er brettet ut.

Telefonen kommer med Huaweis egen 24-kjernes Kirin 9000 5G-chip, som også brukes i Mate 40-modellene. Batteriet på 4500 mAh burde garantere lang brukstid.

I tillegg til skjermen er kameraseksjonen Huaweis beste salgsarugment. Den har fire forskjellige kameraystemer. Et 50 Mp vidvinkelkamera, en 10x tele, et 16 Mp ultra-vidvinkelkamera, samt et selfie-kamera foran.

Annonse

Hvis, og i så fall når Huawei Mate X2 kommer til Norge er fortsatt uvisst. Og telefonen vil på grunn av den amerikanske teknologiboikott mangle den kommersielle utgaven av Android. I Kina koster Mate X2 18.999 Yuan i 512 GB-utgaven – tilsvarede til 25.000 kroner.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.