TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nyhetene i iOS 9.3

Nattmodus, sikre notater og bedre helseapp.

forfatter
Publisert 21.01.16 - 13:37

En testversjon av den kommende iOS 9.3 har blitt sendt ut til testere, og deres oppdagelser spres nå på internett.

En av de mest overraskende var en spesiell innstilling for nattmodus. Som det har blitt skrevet om i pressen i det siste så kan det være vanskelig å sovne hvis man ser på en skjerm rett før sengetid, da øynene utsettes for mye blått lys. Snart kan man slå på en nattmodus og stille inn hvor mye man vil redusere det blå lyset, samt også automatisk gå tilbake til normalmodus ved et gitt tidspunkt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

For den som er litt nervøs for å lagre sensitiv informasjon i Notater, så kan man nå låse enkelte notater. For å lese den må man åpne med kode eller fingeravtrykk.

Helse-appen kan nå foreslå apper som støtter Health Kit. Man kan også se hvor langt Apple Watch rapporterer at man har kommet mot sine helsemål.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Apple Music på Carplay kan nå gi personlige anbefalinger, og kartene har fått et hurtigvalg for å vise interessepunkter i nærheten.

Flere av Apples apper har også fått støtte for 3D Touch, slik at de med iPhone 6S raskt kan få opp vanlige funksjoner direkte fra startskjermen.

Fra Innstillinger kan man raskt koble til et Wi-Fi-nettverk, pare med Bluetooth-enheter og aktivere strømsparing. Fra helseappen kan man se sin medisinske ID eller se oversikten. Og fra App Store-ikonet kan man hente alle oppdateringer, innløse gavekort og se kjøpte apper.

Apple fortsetter også å satse på utdanning med bedre muligheter for skoler til å administrere elevenes iPad-er. Spesielt interessant er muligheten for flere brukere på samme nettbrett, som vi håper blir tilgjengelig også for privatpersoner. Spesielt for familier med flere barn.

Nyhetsappen er også oppdatert, men det er mindre interessant for oss, da den for tiden kun fungerer i USA.

Les mer om iOS 9.3 på apple.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde