Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhetene i iOS 9.3

Nattmodus, sikre notater og bedre helseapp.

Skrevet av / 21.01.16 - 13:37
Nyhetene i iOS 9.3

En testversjon av den kommende iOS 9.3 har blitt sendt ut til testere, og deres oppdagelser spres nå på internett.

En av de mest overraskende var en spesiell innstilling for nattmodus. Som det har blitt skrevet om i pressen i det siste så kan det være vanskelig å sovne hvis man ser på en skjerm rett før sengetid, da øynene utsettes for mye blått lys. Snart kan man slå på en nattmodus og stille inn hvor mye man vil redusere det blå lyset, samt også automatisk gå tilbake til normalmodus ved et gitt tidspunkt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

For den som er litt nervøs for å lagre sensitiv informasjon i Notater, så kan man nå låse enkelte notater. For å lese den må man åpne med kode eller fingeravtrykk.

Helse-appen kan nå foreslå apper som støtter Health Kit. Man kan også se hvor langt Apple Watch rapporterer at man har kommet mot sine helsemål.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Apple Music på Carplay kan nå gi personlige anbefalinger, og kartene har fått et hurtigvalg for å vise interessepunkter i nærheten.

Flere av Apples apper har også fått støtte for 3D Touch, slik at de med iPhone 6S raskt kan få opp vanlige funksjoner direkte fra startskjermen.

Fra Innstillinger kan man raskt koble til et Wi-Fi-nettverk, pare med Bluetooth-enheter og aktivere strømsparing. Fra helseappen kan man se sin medisinske ID eller se oversikten. Og fra App Store-ikonet kan man hente alle oppdateringer, innløse gavekort og se kjøpte apper.

Apple fortsetter også å satse på utdanning med bedre muligheter for skoler til å administrere elevenes iPad-er. Spesielt interessant er muligheten for flere brukere på samme nettbrett, som vi håper blir tilgjengelig også for privatpersoner. Spesielt for familier med flere barn.

Nyhetsappen er også oppdatert, men det er mindre interessant for oss, da den for tiden kun fungerer i USA.

Les mer om iOS 9.3 på apple.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Innebygd dashcam i Pixel?

Nye Garmin-hjelpemidler for jakt

Bedre hjerteovervåking med Galaxy Watch

Skap video og musikk på iPaden din

Ny Sony toppmobil til innholdsskapere

Hele tre nye dingser fra Google!

Scroll to Top