Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye flaggskipmobiler Oneplus 12 og 12R

Nya toppmodeller med fokus på ytelse, kjøling og store batterier.

Skrevet av / 23.01.24 - 16:00
Nye flaggskipmobiler Oneplus 12 og 12R

På et arrangement i London lanserte Oneplus i dag sine nye flaggskipmodeller. Og da mener vi flertall, for i motsetning til i fjor da vi måtte nøye oss med Oneplus 11, får vi i år både toppmodellen Oneplus 12 og den noe enklere Oneplus 12R. Fokuset ser ut til å ligge på ytelse, der Oneplus snakker mye om sine egne teknikker for å skvise all kraft ut av prosessoren, samtidig som de holder dem kjølige.

Vi er utrolig glade for å kunne introdusere OnePlus 12-serien og bryte status quo i bransjen. OnePlus 12-serien er et resultat av vår ti år lange streben etter fremragende kvalitet, og den er nøye utviklet for å levere en varig rask og smidig opplevelse og vil bli en av de beste flaggskipseriene i 2024,» sier Pete Lau, grunnlegger av OnePlus, Senior Vice President og produktsjef i OPPO og OnePlus.

Ytelse der det gjelder

På innsiden finner vi selvfølgelig årets ytelsesmonster, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, og den er koblet sammen med opptil 16 GB ultrahurtig LPDDR5X-minne og opptil 512 GB UFS 4.0-lagringsplass. Sammenlignet med forrige generasjon skal ytelsen være 30 prosent bedre og 20 prosent mer energieffektiv, med 25 prosent raskere grafikk og hele 98 prosent raskere AI og maskinlæring. Et forbedret væskekjølesystem skal fortsatt kunne holde temperaturen 7 grader lavere.

Foto: Jonas Ekelund

R-modellen beholder Snapdragon 8 Gen 2 fra fjorårets toppmodell for å holde prisen nede. Den gir tross alt mer ytelse enn de fleste mobilbrukere trenger. Den har også 16 GB LPDDR5X-minne og 256 GB UFS 4.0-lagringsplass. Den bruker det samme Cryo Velocity-kjølesystemet som toppmodellen.

Øyegodteri

OnePlus 12 har en nyutviklet 120 Hz ProXDR-skjerm med 2K-oppløsning. Det mest imponerende er at den har en maksimal lysstyrke på hele 4500 nits! R-modellen har også en variabel oppdateringsfrekvens på mellom 1 og 120 Hz, der skjermen tilpasser seg etter hvor raskt du blar.

Foto: Jonas Ekelund

Skyter skarpt

Toppmodellen er fjerde generasjon Hasselblad-kamera, som gir oss deres RAW HDR-algoritmer og portrettmodus. På innsiden finner vi en ny Sony LYT-808-sensor, som gir oss hele 50 megapiksler vidvinkel. Den har også et 64 MP 3x periskop-teleobjektiv. R-modellen har den populære 50 megapikslers Sony IMX890-sensoren i hovedkameraet, som vi kan håpe vil gi flotte bilder.

Foto: Jonas Ekelund

Varer hele dagen

Oneplus 12 har et svært sjenerøst batteri på 5400 mAh som gjør at du kan bruke telefonen lenger. Når batteriet begynner å bli tomt, kan du lade det fra 1-100 prosent på bare 26 minutter takket være 100 watt SUPERVOOC-hurtiglading eller 50 watt trådløs lading med AIRVOOC-teknologi. Trådløs lading er noe vi har ventet på.

Interessant nok har Oneplus 12R æren av å ha selskapets største batteri noensinne på 5500 mAh, noe som muligens kan gi den lengre batterilevetid. Det kommer vi tilbake til i testen vår (når du leser så langt, har vi sannsynligvis allerede publisert testen av Oneplus 12). Denne modellen har samme hurtiglading og lader like raskt.

Foto: Jonas Ekelund

Og noe for ørene

På arrangementet ble det også presentert Buds 3, et par støyreduserende propper i mellomklassen. De har doble elementer og støtter LDHC-kodeken med lav forsinkelse. Ved hjelp av kunstig intelligens velger de både riktig støyreduksjon etter forholdene og tilpasser lyden til ørene dine. Batteritiden er 10 timer, og når 44 timer når de lades fra etuiet. Mer om Buds 3 i en egen sak på Lyd & Bilde senere.

Pris og tilgjengelighet

OnePlus 12 er tilgjengelig i grønn eller svart med 12 GB minne og 256 GB lagringsplass for 11 790 kroner, mens 16/512 GB-modellen koster 13 790 kroner, og kan forhåndsbestilles fra 23. januar. Det offisielle salget starter 6. februar.

OnePlus 12R er tilgjengelig i blått eller grått, og med 16 GB minne og 256 GB lagringsplass koster den 8 890 kroner, og kan forhåndsbestilles fra 23. januar. Det offisielle salget starter 13. februar.

Les også OnePlus 12 går ett skritt videre OnePlus 12 har mye å leve opp til. Heldigvis lever den - nesten - opp til forventningene.
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 hendelser på “Nye flaggskipmobiler Oneplus 12 og 12R”

  1. Steinar Arstad

    Hvilke offisielle nettside kan benyttes for
    å bestille fra datoen 23.01.2024?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top