TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ny Galaxy S-serie kommer tidlig i år

Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.

forfatter
Publisert 04.01.21 - 18:19

Vi vet allerede det meste om Samsungs kommende Galaxy S21-serie, men frem til i dag var det offisielle lanseringstidspunktet fortsatt et åpent spørsmål.

Men nå har de offisielle invitasjonene nettopp dukket opp i innboksen til redaksjonene. Og begivenheten løper av stablen neste torsdag den 14. januar, kl 16:00.

youtu.be/cGTjx0JV_0Y&feature=emb_title

Hele tre ting

Hvis tydligere rykter holder, så kan vi forvente å se tre nye modeller fra Samsung i Galaxy S21-serien: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – som kommer i fargene Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink samt Phantom Silver og Phantom Black på toppmodellene S21+ og S21 Ultra.

Galaxy S21 får en bakside av plastikk, mens Galaxy S20 Ultra får en bakside i hardt glass.

Som vanlig kommer Samsungs mobiler med to forskjellige prosessor avhengig av markedet. Det betyr i praksis at amerikanske modeller vil bli utstyrt med etterfølgeren til Qualcomms Snapdragon 865+ prosessor, mens europeiske forbrukere får glede av Samsungs egen Exynos 2100 prosessor.

Alle telefonene kommer med 5G og Wi-Fi 6, mens kun Galaxy S21 Ultra kommer med Wi-Fi 6E, som ifølge Samsung skulle være dobbelt så rask som alminnelige Wi-Fi 6.

Samsung Galaxy S21 (til venstre) og Galaxy S21+ (til høyre). (Foto: Winfuture.de)

På batterifronten skjer det ikke så mye i forhold til dette års Galaxy S20-serie. Galaxy S21 kommer med 4000 mAh batteri, mens Galaxy S21+ utstyres med 4800 mAh, som er 300 mAh mer enn den nåværende Galaxy S20+ kan skryte av.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri.

Alle modellene vil som minimum støtte 25 W hurtigoppladning.

Skjerm og kamera

Alle mobilene i den nye Galaxy S21-serien får skjermer med 120 Hz oppdateringsfrekvens, men kun Galaxy S21 Ultra blir utstyrt med LTPO-teknologi, som gjør oppdateringsfrekvensen dynamisk, slik at den tilpasser seg omstendighetene og virker strømbesparende.

Det er nok en god ide at Galaxy S21 Ultra kommer med en skjerm på hele 6,8″ med WQHD+ oppløsning og en maksimal lysstyrke på 1600 nits.

De to andre mobilene må nøye seg med FHD+ oppløsning og skjermstørrelser på henholdsvis 6,2″ og 6,7″.

Samsung Galaxy S21 Ultra med cover og S-Pen. (Foto: Winfuture.de)

Galaxy S21 og S21+ kommer tilsynelatende med stort sett samme kamera som årets modeller – inklusivt en 12 MP primær sensor, 64 MP telelinse og 12 MP ultravidvinkel – mens Galaxy S21 Ultra får et helt nytt kamerasystem i forhold til den aktuelle modellen.

S21 Ultra får altså en forbedret utgave av den 108 MP sensoren, som sitter både i Galaxy S20 Ultra og i Galaxy Note 20 Ultra. I tillegg kommer samme 12 MP ultravidvinkelkamera som S21 og S21+. Videre får S21 Ultra hele to telelinser med hhv. 3x og 10x optisk zoom. De to sensorene får dual pixel autofokus samt 130% større piksler, som til sammen skal forbedre Samsungs 100x «Space Zoom».

Galaxy Unpacked-begivenheten vil kunne sees av alle via Samsungs online-kanaler, f.eks. via YouTube.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde