Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia for nostalgikere

Hvis du aldri fikk den perfekte highscore-en i Snake, så har du nå sjansen igjen.

Navnet Nokia vekker alene nostalgiske minner for de fleste av oss som kjøpte vår første mobil på 90-tallet. Som selvfølgelig var fra Nokia.

Siden den samme gruppen begynner å komme godt opp i årene, så er det nødvendig med fingervennlige knapper og TYDELIG TEKST, og Nokia har gått inn for å oppfylle både drømmer og behov på en gang. Det ved å relansere en av klassikerne, Nokia 6310. Den opprinnelige utgaven kom i 2001, og den nye mobilen er tro til klassikeren, dog med et lite ansiktsløft. Og hvem har vel ikke bruk for det år når man blir eldre?

Det er langt ifra første gang Nokia har spilt på nostalgien ved å relansere gamle modeller. Senest gjaldt det Nokia 6300 og Nokia 8000.

I pressemeldingen beskrives den fornyede Nokia 6310 som en “feature-telefon.” Men det er da utvalgte funksjoner, for den ikke kommer ikke med noen smart-funksjoner. Den kan verken åpne mailen eller underholde deg med Youtube (det ville også vært et mareritt på en 2,8″ skjerm). Hvis du vil ha underholdning, så har du en FM-Radio – ikke akkurat noe man har så bruk for her til lands – men til gjengjeld har man heldigvis en MP3-avspiller, og viktigst av alt – spillet Snake.

Ekte Nokia-nostalgi. Nokia 6310 er tilbake. Den kan ikke kjøre noen apper, men den har Snake! (Foto: Nokia)

Annonse

Bakkameraet på 0,3 megapiksler den autentiske retrofølelsen med små og kortnete bildet. Og det er naturligvis ikke noe selfiekamera.

Likt som den gang skal ikke batteritiden måles i timer, men i uker!

Annonse

 

Norsk pris er foreløpig ikke kjent.

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.