TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nokia for nostalgikere

Hvis du aldri fikk den perfekte highscore-en i Snake, så har du nå sjansen igjen.

forfatter
Publisert 01.08.21 - 13:06

Navnet Nokia vekker alene nostalgiske minner for de fleste av oss som kjøpte vår første mobil på 90-tallet. Som selvfølgelig var fra Nokia.

Siden den samme gruppen begynner å komme godt opp i årene, så er det nødvendig med fingervennlige knapper og TYDELIG TEKST, og Nokia har gått inn for å oppfylle både drømmer og behov på en gang. Det ved å relansere en av klassikerne, Nokia 6310. Den opprinnelige utgaven kom i 2001, og den nye mobilen er tro til klassikeren, dog med et lite ansiktsløft. Og hvem har vel ikke bruk for det år når man blir eldre?

Det er langt ifra første gang Nokia har spilt på nostalgien ved å relansere gamle modeller. Senest gjaldt det Nokia 6300 og Nokia 8000.

I pressemeldingen beskrives den fornyede Nokia 6310 som en «feature-telefon.» Men det er da utvalgte funksjoner, for den ikke kommer ikke med noen smart-funksjoner. Den kan verken åpne mailen eller underholde deg med Youtube (det ville også vært et mareritt på en 2,8″ skjerm). Hvis du vil ha underholdning, så har du en FM-Radio – ikke akkurat noe man har så bruk for her til lands – men til gjengjeld har man heldigvis en MP3-avspiller, og viktigst av alt – spillet Snake.

Ekte Nokia-nostalgi. Nokia 6310 er tilbake. Den kan ikke kjøre noen apper, men den har Snake! (Foto: Nokia)

Bakkameraet på 0,3 megapiksler den autentiske retrofølelsen med små og kortnete bildet. Og det er naturligvis ikke noe selfiekamera.

Likt som den gang skal ikke batteritiden måles i timer, men i uker!

 

Norsk pris er foreløpig ikke kjent.

 

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde