TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nokia-klassikere vender tilbake

Finske HMD Global, som produserer smarttelefoner under Nokia-navnet, vil fornye to legendariske Nokia-mobiler.

forfatter
Publisert 04.11.20 - 21:16

Det er trendy å være retro. Det vet enhver hipster med snurrebart og en vintage Transcriptor Saturn-platespiller hjemme i stuen. Og til det perfekte retro-imaget har man naturligvis bruk for en mobiltelefon, som ligner noe fra før den første iPhone så dagens lys, men som likevel har raskt mobilt nett og de viktigste smart-funksjonene.

Det er slik Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G kommer inn i bildet. Ifølge tyske Winfuture.de er HMD Global nemlig på vei med to nye retro-mobiler med 4G og begrensede smarte features. De to telefonene har blitt spottet på Telias danske nettside i en oversikt over smarttelefoner, som støtter anrop via Wi-Fi.

Screenshot fra Telia.dk. (Foto: nokiamob.net)

Telia har nå fjernet de kommende modellene fra oversikten, men skjermbildet over viser hvor på nettsiden de to mobilene var nevnt for inntil kort tid siden.

Les også Her er smartklokken Nokia aldri fikk lansert Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.

Mobiler fra 2000- og 90-tallet

Den opprinnelige Nokia 6300 var tilgjengelig i 2007 til en pris på rundt 3.000 kroner, som plasserte mobilen i den halvdyre enden på daværende tidspunkt. Den hadde 2″ skjerm og et kamera på 2 Mp.

Nokia 6300 fra 2007. (Foto: Nokia)

Nokia 8000-serien har en rekke modeller, hvorav de første så dagens lys tilbake på 90-tallet. Her er det snakk om luksus-mobiler med stilig design i materialer som rustfritt eller aluminium. Den siste modellen i serien, Nokia 8600, hadde fargeskjerm og kom på markedet i 2007. Felles for mange modeller i 8000-serien var at de kom med et ikonisk slide-design med tastene skjult under skjermen.

Nokia 8800 fra 2008. (Foto: Nokia)

Dette designet har HMD Global allerede vekket til live med Nokia 8110 4G, som selskapet lanserte i 2018 i forbindelse med Mobile World Congress. Men den hadde ikke samme luksus-design som man kjenner til fra tidligere produkter i 8000-serien. Derfor er det god grunn til å tro at en kommende Nokia 8000 4G vil komme til å fremstå mer luksuriøs og dermed også koster mer enn tusenlappen man må betale for Nokia 8110 4G.

Allerede i 2017 lanserte selskapet selskapet med Nokia 3310 sin første retromobil, og hvis Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G blir offisielt lansert i de kommende ukene, som vi har stor tro på, så utvider de to mobilene dermed en allerede eksisterende portefølje av retro-mobiler fra HMD Global, som også består av Nokia 5310 og Nokia 2720 Flip.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend