BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nokia-klassikere vender tilbake

Finske HMD Global, som produserer smarttelefoner under Nokia-navnet, vil fornye to legendariske Nokia-mobiler.

Det er trendy å være retro. Det vet enhver hipster med snurrebart og en vintage Transcriptor Saturn-platespiller hjemme i stuen. Og til det perfekte retro-imaget har man naturligvis bruk for en mobiltelefon, som ligner noe fra før den første iPhone så dagens lys, men som likevel har raskt mobilt nett og de viktigste smart-funksjonene.

Det er slik Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G kommer inn i bildet. Ifølge tyske Winfuture.de er HMD Global nemlig på vei med to nye retro-mobiler med 4G og begrensede smarte features. De to telefonene har blitt spottet på Telias danske nettside i en oversikt over smarttelefoner, som støtter anrop via Wi-Fi.

Screenshot fra Telia.dk. (Foto: nokiamob.net)

Telia har nå fjernet de kommende modellene fra oversikten, men skjermbildet over viser hvor på nettsiden de to mobilene var nevnt for inntil kort tid siden.

Les også Her er smartklokken Nokia aldri fikk lansert Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.

Mobiler fra 2000- og 90-tallet

Den opprinnelige Nokia 6300 var tilgjengelig i 2007 til en pris på rundt 3.000 kroner, som plasserte mobilen i den halvdyre enden på daværende tidspunkt. Den hadde 2″ skjerm og et kamera på 2 Mp.

Nokia 6300 fra 2007. (Foto: Nokia)

Nokia 8000-serien har en rekke modeller, hvorav de første så dagens lys tilbake på 90-tallet. Her er det snakk om luksus-mobiler med stilig design i materialer som rustfritt eller aluminium. Den siste modellen i serien, Nokia 8600, hadde fargeskjerm og kom på markedet i 2007. Felles for mange modeller i 8000-serien var at de kom med et ikonisk slide-design med tastene skjult under skjermen.

Nokia 8800 fra 2008. (Foto: Nokia)

Dette designet har HMD Global allerede vekket til live med Nokia 8110 4G, som selskapet lanserte i 2018 i forbindelse med Mobile World Congress. Men den hadde ikke samme luksus-design som man kjenner til fra tidligere produkter i 8000-serien. Derfor er det god grunn til å tro at en kommende Nokia 8000 4G vil komme til å fremstå mer luksuriøs og dermed også koster mer enn tusenlappen man må betale for Nokia 8110 4G.

Allerede i 2017 lanserte selskapet selskapet med Nokia 3310 sin første retromobil, og hvis Nokia 6300 4G og Nokia 8000 4G blir offisielt lansert i de kommende ukene, som vi har stor tro på, så utvider de to mobilene dermed en allerede eksisterende portefølje av retro-mobiler fra HMD Global, som også består av Nokia 5310 og Nokia 2720 Flip.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!