Nå forstår iPhone norsk

En av Apples nyheter ved lanseringen av iOS 8 var så liten at den knapt ble nevnt, men i Norge kan vi glede oss.
forfatter

Da Apple mandag løftet sløret av sin kommende oppdatering av det mobile operativsystem til iPhone og iPad, iOS 8, ble det i forbifarten nevnt at diktatfunksjonen i den nye versjonen også ville støtte flere språk.

Diktat er ikke det samme som den personlige assistenten Siri. Til gjengjeld kan man ved å diktere omforme det muntlige språket til tekst. Med andre ord slipper man å skrive, og kan i stedet fortelle sin iPhone eller iPad hva som skal stå i en SMS eller e-post.

Og det er altså denne funksjonenon, som med iOS 8 kommer til å fungere på en rekke nye språk. Foruten norsk vil iOS8 også forstå svensk, dansk, arabisk, nederlandsk, finsk, gresk, hebraisk, polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, thai og tyrkisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.