Search
Generic filters

Nå er budsjettmobilen OnePlus Nord lansert

Ny mellomklasse-mobil med 5G i butikkene fra den 4. august.

I slutten av juni bekreftet kinesiske OnePlus endelig at selskapet var på vei med en ny smarttelefon i mellomklassen.

Det skjedde etter flere måneder med rykter om en kommende budsjettmobilen fra OnePlus, som mange trodde ville få navnet OnePlus Z. I stedet kunne OnePlus sin grunnlegger CEO Pete Lau fortelle at den nye smarttelefonen ville få navnet OnePlus Nord.

Den nye produktlinjen hadde blant annet være et ønske fra OnePlus sitt online-community, som lenge har etterspurt en enda mer prisvennlig smarttelefon. På grunnlag av at OnePlus sine premium-mobiler – slik som OnePlus 7T Pro McLaren og OnePlus 8 – har blitt dyrere og dyrere.

OnePlus Nord kommer bl.a. i fargen Blue Marble. (Foto: OnePlus)

Nå er den her. OnePlus Nord har nettopp blitt presentert ved et virtuelt arrangement, som man kunne se ved hjelp av Augmented Reality via sin mobiltelefon.

OnePlus hadde likevel selv i løpet av flere uker lekket stort sett alle detaljene om den nye mobilen, så det var ingen overraskelser for de mange OnePlus-fans som fulgte lanseringen.

For 4.690 kroner (for 8 GB RAM og 128 GB lagring) eller 5.690 kroner (for 12 GB RAM og 256 GB lagring) byr OnePlus Nord på 6,44″ Fluid AMOLED skjerm med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz (samme oppdateringsfrekvens som fjorårets toppmodeller OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro McLaren) og en skjermoppløsning på 2400 x 1080 piksler (409 ppi).

Utover det kommer mobilen med en Snapdragon 765-prosessor med 5G, Android 10 (med OnePlus sitt eget OxygenOS-brugergrensesnitt i versjon 10.5) samt et 4115 mAh batteri, som kan lades fra 0 til 70% på en halv time via Warp Charge 30T. OnePlus Nord får til gjengjeld ingen trådløs oppladning.

Den nye mellomklasse-mobilen har firedobbelt kamera. OnePlus Nords hovedkamera har blitt utstyrt med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som på OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Firedobbelt kamera

OnePlus Nords hovedkamera har blitt utstyrt med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som på OnePlus 8. Hovedlinsen har også både optisk bildestabilisering og en blender på f/1.75.

I tillegg kommer en 8 MP 14 mm ultravidvinkel-linse (119˚) samt en makrolinse og en dybdesensor. Både hovedlinsen og linsen med ultravidvinkel kan ta bilder i nattmodus.

Den nye mellomklasse-mobilen er også det første produktet fra OnePlus med dobbelt frontkamera. OnePlus Nord er på forsiden utstyrt med en primær linse på 32 MP samt en supplerende 8 MP ultravidvinkel-linse (105˚), slik at man også kan få vennene sine med på sine selfies.

Google-apper

Selv om OnePlus Nord som sagt kommer med OnePlus sitt eget OxygenOS-brukergrensesnitt, så blir det uten selskapets egne anrops- og meldings-apper.

I stedet kommer OnePlus Nord med Googles originale Telefon-app samt med Google Messages til meldinger. Sistnevnte støtter bl.a. RCS-funksjonalitet som bl.a. støttes av Telia.

OnePlus Buds er de første True Wireless øreproppene fra OnePlus. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds

I tillegg til OnePlus Nord lanserte den kinesiske mobilprodusenten også nye True Wireless ørepropper på dagens virtuelle arrangement.

OnePlus Buds kommer med trådløs ladning og kan spille i opptil 10 timer på en oppladning. De kan lades ytterligere tre ganger i det medfølgende etuiet.

Øreproppene har 13,4 mm dynamiske drivere samt Bass Boost og Dolby Atmos.

Pris og tilgjengelighet

Som sagt kommer OnePlus Nord i to farger (Blue Marble og Gray Onyx) i to versjoner (8 GB / 128 GB og 12 GB / 256 GB),  og koster hhv. 4.690 kroner 5.690 kroner. Mobilen kan forhåndsbestilles nå via https://www.oneplus.com/no/nord-series
Og fra den 4. august er mobilen tilgjengelig i butikkene.

OnePlus Buds koster 999 kroner og kan også forhåndsbestilles fra i dag.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.
Reisevennlig entusiastkamera
IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
Hvorfor si seg tilfreds med virkeligheten, når fantasien har så mye mer å by på?
Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.
ViacomCBS utvikler sin egen streamingtjeneste som skal lanseres neste år.
Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Aktuelle tilbud

Annonse

Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

Sony Xperia 1 II (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

Oneplus 8 Pro (kamera)

Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.