TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå er budsjettmobilen OnePlus Nord lansert

Ny mellomklasse-mobil med 5G i butikkene fra den 4. august.

forfatter
Publisert 21.07.20 - 17:02

I slutten av juni bekreftet kinesiske OnePlus endelig at selskapet var på vei med en ny smarttelefon i mellomklassen.

Det skjedde etter flere måneder med rykter om en kommende budsjettmobilen fra OnePlus, som mange trodde ville få navnet OnePlus Z. I stedet kunne OnePlus sin grunnlegger CEO Pete Lau fortelle at den nye smarttelefonen ville få navnet OnePlus Nord.

Den nye produktlinjen hadde blant annet være et ønske fra OnePlus sitt online-community, som lenge har etterspurt en enda mer prisvennlig smarttelefon. På grunnlag av at OnePlus sine premium-mobiler – slik som OnePlus 7T Pro McLaren og OnePlus 8 – har blitt dyrere og dyrere.

OnePlus Nord kommer bl.a. i fargen Blue Marble. (Foto: OnePlus)

Nå er den her. OnePlus Nord har nettopp blitt presentert ved et virtuelt arrangement, som man kunne se ved hjelp av Augmented Reality via sin mobiltelefon.

OnePlus hadde likevel selv i løpet av flere uker lekket stort sett alle detaljene om den nye mobilen, så det var ingen overraskelser for de mange OnePlus-fans som fulgte lanseringen.

For 4.690 kroner (for 8 GB RAM og 128 GB lagring) eller 5.690 kroner (for 12 GB RAM og 256 GB lagring) byr OnePlus Nord på 6,44″ Fluid AMOLED skjerm med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz (samme oppdateringsfrekvens som fjorårets toppmodeller OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro McLaren) og en skjermoppløsning på 2400 x 1080 piksler (409 ppi).

Utover det kommer mobilen med en Snapdragon 765-prosessor med 5G, Android 10 (med OnePlus sitt eget OxygenOS-brugergrensesnitt i versjon 10.5) samt et 4115 mAh batteri, som kan lades fra 0 til 70% på en halv time via Warp Charge 30T. OnePlus Nord får til gjengjeld ingen trådløs oppladning.

Den nye mellomklasse-mobilen har firedobbelt kamera. OnePlus Nords hovedkamera har blitt utstyrt med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som på OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Firedobbelt kamera

OnePlus Nords hovedkamera har blitt utstyrt med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som på OnePlus 8. Hovedlinsen har også både optisk bildestabilisering og en blender på f/1.75.

I tillegg kommer en 8 MP 14 mm ultravidvinkel-linse (119˚) samt en makrolinse og en dybdesensor. Både hovedlinsen og linsen med ultravidvinkel kan ta bilder i nattmodus.

Den nye mellomklasse-mobilen er også det første produktet fra OnePlus med dobbelt frontkamera. OnePlus Nord er på forsiden utstyrt med en primær linse på 32 MP samt en supplerende 8 MP ultravidvinkel-linse (105˚), slik at man også kan få vennene sine med på sine selfies.

Google-apper

Selv om OnePlus Nord som sagt kommer med OnePlus sitt eget OxygenOS-brukergrensesnitt, så blir det uten selskapets egne anrops- og meldings-apper.

I stedet kommer OnePlus Nord med Googles originale Telefon-app samt med Google Messages til meldinger. Sistnevnte støtter bl.a. RCS-funksjonalitet som bl.a. støttes av Telia.

OnePlus Buds er de første True Wireless øreproppene fra OnePlus. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds

I tillegg til OnePlus Nord lanserte den kinesiske mobilprodusenten også nye True Wireless ørepropper på dagens virtuelle arrangement.

OnePlus Buds kommer med trådløs ladning og kan spille i opptil 10 timer på en oppladning. De kan lades ytterligere tre ganger i det medfølgende etuiet.

Øreproppene har 13,4 mm dynamiske drivere samt Bass Boost og Dolby Atmos.

Pris og tilgjengelighet

Som sagt kommer OnePlus Nord i to farger (Blue Marble og Gray Onyx) i to versjoner (8 GB / 128 GB og 12 GB / 256 GB),  og koster hhv. 4.690 kroner 5.690 kroner. Mobilen kan forhåndsbestilles nå via https://www.oneplus.com/no/nord-series
Og fra den 4. august er mobilen tilgjengelig i butikkene.

OnePlus Buds koster 999 kroner og kan også forhåndsbestilles fra i dag.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend