Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny kjøleteknologi

Den nye mobilen kommer ikke på markedet, men det gjør kanskje teknologien.

Skrevet av / 27.02.23 - 11:17
MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny kjøleteknologi

OnePlus lanserer ingen nye produkter på årets mobilmesse i Barcelona. I stedet benytter den kinesiske mobil-produsenten muligheten for å flekse litt med teknologi-musklene.

Derfor hadde OnePlus dagen før Mobile World Congress’ offisielle åpning invitert verdenspressen til å se selskapets nye konseptmobil, OnePlus 11 Concept, som ikke er utviklet for å bli solgt i butikkene, men i stedet skal bevise “OnePlus’ forpliktelse til kontinuerlig å skape innovative produkter,” som det kinesiske selskapet formulerer det i en pressemelding.

OnePlus 11 Concept er utstyrt med en helt ny teknologi til avkjøling av mobiler, samt et komplekst kamerasystem av den typen som vanligvis er forbeholdt klokker i luksuskategorien.

OnePlus kaller kjøleteknologien ‘Active CryoFlux’ og hevder at den gjør det mulig å senke konsepttelefonens temperatur med opptil 2,1 °C mens man spiller – det forbedrer spillets bildefrekvens med 3 til 4 fps. Det kan også senke temperaturen med opptil 1,6 °C under lading, og redusere ladetiden med 30 til 45 sekunder.

OnePlus 11 Concept
Den klare baksiden gir et direkte innsyn til Active CryoFlux-rørledningene, og coveret er utstyrt med et belegg hvor metall og legering deponeres i bitte små mengder ved hjelp av et elektrisk felt. (Foto: Peter Gotschalk)

“Vi er stolte av å kunne lansere enda et flaggskipprodukt som støtter vår ‘1+4+X’-produktstrategi. Med den sikter vi mot å utvide OnePlus-økosystem og forbedre integrasjonen mellom enheter, inkludert TV, hodetelefoner og det nylig lanserte nettbrettet for å hjelpe brukerne til et enda bedre digitalt liv,” sier Marie Dam Feldborg, nordisk marketingdirektør i OnePlus.

Kjøleteknikken som brukes i ‘Active CryoFlux’ skal være inspirert av gaming PC-er, og bruker en piezoelektrisk keramisk mikropumpe (!) til å sirkulere kjølevæsken rundt om i rørledningene, uten at dette skal øke OnePlus 11 Concepts vekt og tykkelse vesentlig.

OnePlus 11 Concept kommer dessuten med et komplekst designet kamerasystem, hvor isblå Active CryoFlux-væske flyter rundt om kameraet, mens linseområdet er omgitt av Guilloché-radering – en dekorativ teknikk som normalt finnes i klokker innenfor luksuskategorien.

OnePlus 11 Concept
(Foto: Peter Gotschalk)

På direkte spørsmål forteller OnePlus, at konseptmobilen neppe kommer i hendene på vanlige forbrukere, hverken nå eller i fremtiden. Men den nye avkjølingsteknologien, ‘Active CryoFlux’, kan godt finne veien til kommende flaggskipmodeller i de kommende årene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top