TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2023: OnePlus 11 Concept demonstrerer ny kjøleteknologi

Den nye mobilen kommer ikke på markedet, men det gjør kanskje teknologien.

forfatter
Publisert 27.02.23 - 11:17

OnePlus lanserer ingen nye produkter på årets mobilmesse i Barcelona. I stedet benytter den kinesiske mobil-produsenten muligheten for å flekse litt med teknologi-musklene.

Derfor hadde OnePlus dagen før Mobile World Congress’ offisielle åpning invitert verdenspressen til å se selskapets nye konseptmobil, OnePlus 11 Concept, som ikke er utviklet for å bli solgt i butikkene, men i stedet skal bevise “OnePlus’ forpliktelse til kontinuerlig å skape innovative produkter,” som det kinesiske selskapet formulerer det i en pressemelding.

OnePlus 11 Concept er utstyrt med en helt ny teknologi til avkjøling av mobiler, samt et komplekst kamerasystem av den typen som vanligvis er forbeholdt klokker i luksuskategorien.

OnePlus kaller kjøleteknologien ‘Active CryoFlux’ og hevder at den gjør det mulig å senke konsepttelefonens temperatur med opptil 2,1 °C mens man spiller – det forbedrer spillets bildefrekvens med 3 til 4 fps. Det kan også senke temperaturen med opptil 1,6 °C under lading, og redusere ladetiden med 30 til 45 sekunder.

OnePlus 11 Concept
Den klare baksiden gir et direkte innsyn til Active CryoFlux-rørledningene, og coveret er utstyrt med et belegg hvor metall og legering deponeres i bitte små mengder ved hjelp av et elektrisk felt. (Foto: Peter Gotschalk)

“Vi er stolte av å kunne lansere enda et flaggskipprodukt som støtter vår ‘1+4+X’-produktstrategi. Med den sikter vi mot å utvide OnePlus-økosystem og forbedre integrasjonen mellom enheter, inkludert TV, hodetelefoner og det nylig lanserte nettbrettet for å hjelpe brukerne til et enda bedre digitalt liv,” sier Marie Dam Feldborg, nordisk marketingdirektør i OnePlus.

Kjøleteknikken som brukes i ‘Active CryoFlux’ skal være inspirert av gaming PC-er, og bruker en piezoelektrisk keramisk mikropumpe (!) til å sirkulere kjølevæsken rundt om i rørledningene, uten at dette skal øke OnePlus 11 Concepts vekt og tykkelse vesentlig.

OnePlus 11 Concept kommer dessuten med et komplekst designet kamerasystem, hvor isblå Active CryoFlux-væske flyter rundt om kameraet, mens linseområdet er omgitt av Guilloché-radering – en dekorativ teknikk som normalt finnes i klokker innenfor luksuskategorien.

OnePlus 11 Concept
(Foto: Peter Gotschalk)

På direkte spørsmål forteller OnePlus, at konseptmobilen neppe kommer i hendene på vanlige forbrukere, hverken nå eller i fremtiden. Men den nye avkjølingsteknologien, ‘Active CryoFlux’, kan godt finne veien til kommende flaggskipmodeller i de kommende årene.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde