IFA 2016

Ja, du leste riktig. For første gang i manns minne har en produsent lansert et helt nytt nettbrett.
Annonse
Annonse
forfatter

Den var egentlig ikke ment som noen hovedrolle ved dagens lansering på IFA-messen, men med sin eksistens ble Huaweis nye MediaPad M3 dagens stjerne. Denne skribenten kan ikke huske sist gang en større produsent sist lanserte et vaskeekte nettbrett, men det gjorde kineserene i dag, og den ser veldig lovende ut. Spesielt til prisen, som starter på EUR 349 (fortsatt ingen offisiell norsk pris) for en modell med kun wi-fi og 32 GB innebygd lagring.

Den Android-baserte Huawei MediaPad M3 kommer med 8,4″ skjerm med 2560 x 1600 piksler oppløsning. Bak skjermen sitter Huaweis egen Kirin 950 octa-core prosessor samt et 5100 mAh batteri som lover en batteritid på opptil 11 timer.

Huawei MediaPad M3 med 8,4" skærm har 2K-opløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Huawei MediaPad M3 med 8,4″ skjerm har 2K-oppløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Nettbrettet har fingeravtrykksleser på hjemknappen på fronten – den har også innebygde stereohøyttalere samt lydoptimerende software utviklet i samarbeid med Harman Kardon.

Den kommer i fire forskjellige konfigurasjoner (wi-fi eller wi-fi + LTE og med enten 32 eller 64 GB innebygd lagring), men det er fortsatt ikke sagt noe om, hvilken eller hvilke modeller som blir tilgjengelige på det norske markedet. Men det skal være ganske sikkert at MediaPad M3 kommer i de norske butikker i løpet av neste år.

Hovedrollen
Men nå var det faktisk Huawei Nova som fikk mest tid på Huaweis pressemøte, som foregikk i Velodrom i Berlin, en god times kjøring fra selve IFA-messen.

Annonse
Richard Yu fra Huawei lancerer den nye Nova-model på IFA i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Richard Yu fra Huawei lanserer den nye Nova-modellen på IFA i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Det er snakk om en ny smarttelefon i mellomklassen, som til en pris på under 4.500 kroner blir en konkurrent til Honor 8, men med mindre skjerm og et slankere, kurvet design. Som i følge Huawei er inspirert av “moderne arkitektur”.

Det kommer faktisk to modeller i den nye Nova-serien, Nova og Nova Plus, men det er mest sannsynlig kun den lille Nova med 5″ skjerm som kommer på markedet i Norden.

Huawei Nova kommer til Danmark til en pris på under 3.500 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Huawei Nova kommer til Norge til en pris på under 4.500 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Det sitter en åtte-kjernet Snapdragon 625 under skjermen på Huawei Nova, som kommer med Full HD-oppløsning, fingeravtrykksleser på baksiden og et batteri på hele 3020 mAh.

Som på Huaweis andre mobiler sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Som på Huaweis andre mobiler sitter fingeravtrykksleseren på baksiden. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Fingeravtrykksleseren har en del funksjoner. Bl.a. kan man bruke den som kamerautløser, slik at blir enklere å ta selfies (med frontkameraet på 8 MP), og nettopp selvportretter et er stort fokus på Huawei Nova, som derfor kommer med diverse software-funksjoner som kan gjøre motivet – DEG – kjekkere og mer attraktiv på bilder, før de publiseres på sosiale medier.

Mobilen er selvfølgelig Android-basert og kommer med 3 GB RAM og 32 GB intern lagring, som kan suppleres med microSD-kort. På noen marked vil telefonen støtte dual-SIM, men om det blir tilfellet i Norge er enda ikke sikkert.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.