Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Mellomklasse med superkrefter

Motorola One Vision har 6,3” skjerm i 21:9 format samt spesifikasjoner og kamerafunksjoner man ellers kun kjenner fra langt dyrere modeller

Skrevet av / 16.05.19 - 16:55
Mellomklasse med superkrefter

Motorola kan ikke konkurrere med Apple, Huawei, OnePlus eller Samsung når det er gjelder toppmodeller. Til gjengjeld er den tidligere amerikanske mobilprodusenten, som nå eies av kinesiske Lenovo, i ferd med å etablere seg som kongen av mellomklassen. Blant annet med mobiler som Motorola Moto G7 Plus, som vi testet for litt over en måned siden.

Med lanseringen av Motorola One Vision til kun 2.990 kroner satser Motorola på styrke sin posisjon på markedet.

Det er flott å se at våres innovasjonsfilosofi fungerer og er med på å løse virkelige problemer, og til en pris alle kan være med på, sier Thor Gøtz, landssjef for Motorola i Danmark, i en pressemelding om den nye smarttelefonen.

Motorola One Vision kommer nemlig med funksjoner og spesifikasjoner som man vanligvis bare finner i langt dyrere modeller. Skjermen på 6,3″ og med Full HD+ oppløsning (2520 x 1080 piksler) kommer i 21:9 CinemaVision-format, som vi ellers kun kjenner fra de nye Xperia-modellene fra Sony, herav Sony Xperia 10 Plus. Det betyr at Motorola One Vision er litt mer avlang enn de fleste andre mobiltelefoner, herunder forgjengeren Motorola One.

Kamera

I stedet for en notch i skermen har den heller fått en utskjæring til frontkameraet (25 MP, f/2.0), slik vi har sett på Samsung Galaxy S10, som gjør det mulig å se film og video i ultrabredt format.

Hovedkameraet har to linser. Hovedsensoren er på 48 MP, i tillegg kommer en dybdesensor på 5MP. Mobilen har quadpixels-teknologi som kombinerer fire piksler til én 1,6 μm piksel. Slik gir sensoren større lysfølsomhet, og sluttresultatet blir bilder på 12 MP, men med forbedret skarphet og lysstyrke hevder Motorola.

Bakkameraet sensor på 48 MP har dessuten optisk bildestabilisering (OIS) og den nye Night Vision-instillingen. OIS gjør bilde skarpere og Night Vision fanger de delene av motivet som det blotte øyet ikke kan registrere, formålet er å få enda flere detaljer på bilder tatt i svakt lys.

Motorola One Vision har 6,3″ skjerm i Full HD+ oppløsning og 21:9-format, som gjør den litt mer avlang enn de fleste andre mobiler (Foto: Motorola)

Øvrige spesifikasjoner

Den åttekjernede prosessoren er en Exynos 9609 fra Samsung, i tillegg kommer Motorola One Vision med 4 GB RAM og 128 GB innebygd lagring som kan utvides med opptil ytterlige 512 GB via microSD-kort. Mobilen har Dual SIM, men man må velge om man vil ha to SIM-kort eller ett SIM-kort og ett microSD-kort.

Operativsystemet er Android 9 Pie i den såkalte Android One-utgaven, som er en helt ren utgave av Android som blir oppdatert minst en gang i måneden.

One Vision har batteri på 3.500 mAh og det medfølger en 15 W TurboPower lader med i esken. Ifølge Motorola skal den kunne lade telefonens batteri til 7 timers bruk på bare 15 minutter.

Tilgjengelighet

Alle som forhåndsbestiller en Motorola One Vision får et par Motorola Vervebuds 500 True Wireless In-Ear hodetelefoner med oppladningsetuiet Charging Case til en verdi av rundt 1000 kroner. Den kan forhåndsbestilles den 16. mai og tilbudet gjelder til og med den 2. juni. Alle brukere som forhåndsbestiller som en del av introduksjonstilbudet, får et par trådløse hodetelefoner med på kjøpet.

Mobilen blir tilgjengelig for normalt kjøp fra den 3. juni.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top