Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Månedens iPhone apps

Lese IKEA katalogen på telefonen? Eller kanskje legge inn visittkort rett på harddisken? Her er månedens iPhone apps.

Skrevet av / 24.11.10 - 10:25
Månedens iPhone apps

Cardreader

Visittkort er fremdeles på papir. For det er den enkleste måten å dele kontaktinformasjon på. Men med Cardreader kan man legge informasjonen fra visittkortet på en iPhone. Det hele er ganske enkelt, man bruker kameraet på iPhone 3GS eller 4 og laster opp bildefilen til Cardreader. Som skanner tekst og legger informasjonen til Appens søkbare database over visittkort. Da kan man velge å se bildet av visittkortet og bare tekstinformasjonen. Som også er delbar med adresseboken i iPhone, og man kan bla i visittkortene på samme måte som cover flow –albumvisning – på iPhone.
Passer for iPhone – fra 29 kroner
TiltShift Generator

Alltid hatt lyst til å flytte fokus i bildene til et helt annet sted? Da er TiltShirtGenerator kanskje svaret. Viderekomne fotografer er kjent med begrepet tilt og shift, som gjør det mulig å flytte fokusplanet på bildene, ved en forskyvning av linseelementer. Denne Appen etteraper tilt og shift – vipp og vri – slik at man kan legge fokusplanet akkurat hvor det passer i bildene. Effekten av tilt og shift, og plasseringen av fokusplanet og dybdevirkningen kan tilpasses. Og gjør det enkelt å skape den samme miniatyreffekten som mange kameraer etter hvert har fått. TiltShift Generator finnes også til iPad, og i en versjon som koster 6 kroner og har i tillegg import av bildebibliotek, justering av kontrast, farger og lys, for å nevne noe. Og ja, den lagrer bildene i full størrelse, men man kan velge å eksportere eller sende mindre bildefiler til for eksempel Facebook.
Passer for iPhone og iPad – Gratis
Apple Remote 2.0

Fjernkontrollen som gjør det mulig å styre iTunes fra iPhone og iPod touch, er nylig oppgradert med støtte for iPad og Apple TV.
Remote 2.0 heter siste versjon, og nå støtter den Apple TV med albumvisning på iPhone-skjermen – eller iPad-en – og man kan bla i spillelister og søke etter innhold. Albumvisningen støtter nå iPhone 4 og nyeste touch høyoppløste retina-skjermer, og Remote 2.0 har også fått noen overhalinger av grensesnittet, og støtte for multitasking. Slik at man kan styre musikken fra sofaen, mens programmer fremdeles går i bakgrunnen på mobilen. Den støtter selvfølgelig hjemmedeling slik at man kan dele musikk på tvers av flere enheter som er koblet til et trådløst nettverk.
iPad versjonen er enda fetere, der er det albumvisning med cover flow, hvor man blar i albumcovere i fullskjermvisning. Når man styrer en Apple TV-boks, får man opp et skjermbilde som ser ut som iTunes på tv-en, og man kan bruke gestures hvor man blar i menyene på Apple TV ved å peke og dra på skjermen. Akkurat som man gjør når man navigerer i iPhone-ens menyer. Remote 2.0 støtter også kommende AirPlay, som gjør det mulig å spille av musikk, vise bilder eller video trådløst fra en iPhone, til siste generasjon Apple TV, nyere hjemmekinoreceivere og stereoforsterkere.
Passer for iPhone og iPad – Gratis
Ikea-katalogen

Mange vil nok elske å ha iKEA-katalogen på mobilen. Med over 2000 av IKEAs produkter i lommen, har man et elektronisk møbelhus med seg hvor enn man går.
Å bla i IKEA-katalogen på en iPhone eller iPod touch, er som å bla i et hvilken som helst elektronisk magasin. Bruk fingeren for å bla, eller forstørre bildene, og sjekk pris, data og legg produktene i en handleliste. Man kan også søke etter produkter eller kategorier, og det eneste som mangler er direktelink til varebeholdningen for det aktuelle produktet, på nærmeste varehus.
Passer for iPhone – Gratis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top