Lydstudio i lomma

Apple slapp akkurat appen musikkopptak som gir deg muligheten til å spille inn ideer, vokalspor og musikk på iPhone.

Apple har hatt et bevisst forhold til kreative brukere i flere tiår. Det er ikke bare fotografer og grafikere som liker å jobbe med Mac og iPad.

De er ofte foretrukket verktøy blant filmfotografer og musikere også, enten man er amatør eller profesjonell. Nå slipper de en musikkapp til iPhone som kalles Music Memos. Den er gratis og gir hobbymusikere og profesjonellen et lite lydstudio i lomma, hvor de kan spille inn sine musikalske ideer, når de måtte dukke opp.

Musikere og låtskrivere kan spille inn, organisere og jobbe med ideene på mobilen, og legge på instrumentopptak med iPhonens innebyggede mikrofon. Trommer og basslinje kan legges på automatisk og opptakene kan synkroniseres i nettskyen iCloud. Slik at man kan fortsette å jobbe med ideene i appene GarageBand eller Logic Pro X på en Mac senere.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

«Noen ganger kommer ideer raskere enn jeg klarer å skrive dem ned i notatboken min, så jeg har brukt Taleopptak og Notater til å dokumentere låtideer før jeg glemmer dem. I Music Memos har disse to appene slått seg sammen og dannet en slags supermakt innen låtproduksjon», sier singer-songwriteren og produsenten Ryan Adams, i pressemeldingen.

Music Memos er gratis og kan lastes ned fra App Store nå, mer info finner du her.

Apple har også oppdatert GarageBand for iOS, som de sier er verdens mest populære musikkproduksjonsapp. I den nye GarageBand v2.1-oppdateringen introduseres Live Loops, hvor man trykker celler og kolonner i appens rutenett for å legge inn instrumentlooper og samplinger.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

GarageBand har også fått en ny trommis-funksjon med ni virtuelle trommeslagere for EDM og akustisk musikk og et større utvalg av bassforsterkere.

Vokaler kan nå spilles inn med en mer dynamisk og polert sound ved hjelp av automatiseringsfunksjoner, opptak av kontroller og en ny, enkel EQ. GarageBand  appen støtter også 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Les mer om GarageBand for iOS her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.