Lydstudio i lomma

Apple slapp akkurat appen musikkopptak som gir deg muligheten til å spille inn ideer, vokalspor og musikk på iPhone.

Skrevet av / 21.01.16 - 09:54
Lydstudio i lomma

Apple har hatt et bevisst forhold til kreative brukere i flere tiår. Det er ikke bare fotografer og grafikere som liker å jobbe med Mac og iPad.

De er ofte foretrukket verktøy blant filmfotografer og musikere også, enten man er amatør eller profesjonell. Nå slipper de en musikkapp til iPhone som kalles Music Memos. Den er gratis og gir hobbymusikere og profesjonellen et lite lydstudio i lomma, hvor de kan spille inn sine musikalske ideer, når de måtte dukke opp.

Musikere og låtskrivere kan spille inn, organisere og jobbe med ideene på mobilen, og legge på instrumentopptak med iPhonens innebyggede mikrofon. Trommer og basslinje kan legges på automatisk og opptakene kan synkroniseres i nettskyen iCloud. Slik at man kan fortsette å jobbe med ideene i appene GarageBand eller Logic Pro X på en Mac senere.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

«Noen ganger kommer ideer raskere enn jeg klarer å skrive dem ned i notatboken min, så jeg har brukt Taleopptak og Notater til å dokumentere låtideer før jeg glemmer dem. I Music Memos har disse to appene slått seg sammen og dannet en slags supermakt innen låtproduksjon», sier singer-songwriteren og produsenten Ryan Adams, i pressemeldingen.

Music Memos er gratis og kan lastes ned fra App Store nå, mer info finner du her.

Apple har også oppdatert GarageBand for iOS, som de sier er verdens mest populære musikkproduksjonsapp. I den nye GarageBand v2.1-oppdateringen introduseres Live Loops, hvor man trykker celler og kolonner i appens rutenett for å legge inn instrumentlooper og samplinger.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

GarageBand har også fått en ny trommis-funksjon med ni virtuelle trommeslagere for EDM og akustisk musikk og et større utvalg av bassforsterkere.

Vokaler kan nå spilles inn med en mer dynamisk og polert sound ved hjelp av automatiseringsfunksjoner, opptak av kontroller og en ny, enkel EQ. GarageBand  appen støtter også 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Les mer om GarageBand for iOS her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top