iWatch lansering 9. september?

Ryktene har florert i årevis, men nå er det mye som tyder på at Apple vil lansere sin nye iWatch sammen med iPhone 6 den 9. september

Lanseringen av en ny iPhone nærmer seg med stormskritt. Alle rykter tyder på at Apple vil avsløre iPhone 6 på et arrangement den 9. september, men nå melder den amerikanske teknobloggeren John Paczkowski som står bak nettstedet recode.net, at Apple ved samme anledning vil presentere et nytt “wearable device” – altså et produkt, man kan bære på kroppen.

Paczkowski bruger ikke selv ordet iWatch, men etter månedsvis med rykter om Apples kommende smartklokke er det nærliggende å tro at det er nettopp iWatch som er det nye “wearable device».

I følge recode.net vil det nye produktet utnytte flere av de nye HealthKit- og HomeKit-funksjonene i Apples mobile operativsystem iOS8. Den nye Health-appen, som er en del av HealthKit, holder styr på puls, kalorier, blodsukker, kolesterol, medisin og mye mer, hvor du også kan opprette dit eget journalkort med viktig informasjon — slik som blodtype og allergier — som man kan få tilgang til direkte fra låseskjermen ved et eventuelt nødstilfelle.

En ny app ved navn Health samler og viser informasjon om din helse, innsamlet fra dine fitness-enheter. En ny app ved navn Health samler og viser informasjon om din helse, innsamlet fra dine fitness-enheter.

Med HomeKit-funksjonene skal brukeren for eksempel kunne styre lyset i ulike rom, sjekke om inngangsdøren er låst, eller slå på varmen en halv time før han kommer hjem. Med andre ord blir HomeKit kjernen i det digitale hjem, og skal for øvrigt også fungere sammen med Apples stemmestyringssoftware, den personlige assistenten Siri.

Mye tyder altså på at iWatch kan bli en meget sentral del av Apples digitale strategi. I hvert fall gir de aktuelle ryktene oss god grunn til å glede oss enda mere til lanseringen den 9. september!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.