iPad Pro blir større

forfatter

Det er ikke alt. Skjermen er også bedre og har noe Apple kaller ProMotion, som dobler oppfriskningen av skjermbildet til 120Hz. Det gir sømløse bevegelser uten rykk og napp på skjermen.

Den skal også fungere enda bedre med Apple Pencil, med en responstid ned mot 20 millisekunder.

(Foto: Produsenten)

10,5-tommeren erstatter 9,7-tommeren, men er ikke blitt større eller mer omfangsrik, selv om skjermen er 20 prosent større.

Apple har redusert rammen rundt med 40 percent, og samtidig klart å holde vekten nede. Dermed tar den ikke noe mer plass enn den gamle iPad Pro.

En av bonusene med større skjerm, er at det blir plass til større taster på skjermtastaturet. Forresten, Apples separate Smart Keyboard, kommer endelig med taster på flere språk.

Her leser du testen av iPad Pro.

(Foto: Produsenten)

Både 10,5- og 12,9-tommeren, har fått Apples sekskjerners 64-bit A10X Fusion-prosessor, og en tolvkjerners grafikkprosessor som skal være i stand til å takle oppgaver som redigering av bilder og 4K-video, eller rendring av 3D-grafikk.

Testen av 12,9-tommeren finner du her.

Den har et kamera med tolv megapiksler og optisk bildestabilisering samt et FaceTime – eller selfiekamera – syv megapiksler. Fire høyttalere skal gi fyldig stereolyd, og de har en integrert Apple SIM2 samt støtte for 802.11ac Wi-Fi og LTE Advanced3 for trådløs oppkobling.

10,5-tommereren kommer i sølv-, stellargrå-, gull- og rosegull farge, og koster fra 6990 kroner for Wi-Fi-modellen på 64 GB og 8490 for Wi-Fi + Cellular.

12,9 tommers iPad Pro kommer i sølv-, stellargrå- og gull, og koster fra 8990 for Wi-Fi-modellen på 64 GB og 1. 490 for Wi-Fi-Cellular-modellen på 64 GB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.