Search
Generic filters
 itemprop

Huawei vil ikke svare på kritikk av manglende apper

Den kinesiske elektronikkgiganten nekter å forklare strategien bak AppGallery.

For få dager siden publiserte vi denne kommentaren på lydogbilde.no, hvor vi forklarer hvorfor vi mener at Huawei AppGallery er langt fra et reelt alternativ til Google Play og resten av Googles økosystem av apper og tjenester.

På bakgrunn av det, vurderer vi at Huawei vil få det veldig vanskelig med å holde på mobilkundene i det lange løp, og vi spår at selskapet om et års tid bare vil være en skygge av seg selv på norske markedet.
Med denne analysen er vi selvfølgelig basert på en antakelse, om at Huawei ikke vil lykkes på relativt kort tid å lokke flere utviklere med på vognen.

Huawei prøver febrilsk å få så mange nordiske apper som mulig på Huawei AppGallery. Dessverre finner man bl.a ikke Mobile Pay i første omgang. (Foto: Peter Gotschalk)

Dersom tilstrekkelig mange lokale tjenesteleverandører – slik som banker, betalings-løsninger og medier – gjør sine apper tilgjengelige på Huawei AppGallery, så kan situasjonen virkelig endre seg.

Vår forventing er bare at det ikke kommer til å skje – Huawei har jobbet i nesten et helt år uten å komme i mål – men vi ville likevel spørre Huawei om deres fremtidige strategi for AppGallery

Samtidig ville vi også gjerne vite hvordan Huawei mer overordnet ser på situasjonen rundt amerikanske boikott. Faktumet er jo at den amerikanske regjeringen mer eller mindre med et pennestrøk har skapt enorme problemer for den kinesiske virksomheten, som for et år siden ellers kunne være stolte av en posisjon som verdens andre største mobilprodusent.

Derfor sendte vi i går en mail til Huaweis offisielle talspersoner i både Norge, Sverige og Danmark. Her skriver vi bl.a.:

«Huaweis situasjon trenger ytterlige belysning. Ikke bare for å informere leserne og markedet og om Huawei og deres strategi, men også for å kunne få satt fokus på de utfordringene som den nåværende globale markedssituasjonen utgjør for alle, både produsenter og forbrukere. Derfor vil vil gjerne spørre om det er en talsperson fra Huawei, som har lyst til å delta i et intervju med oss på bakgrunn av søndagens artikkel?»

annonse

Bare en dag senere mottok vi svar fra Sofia Björnerfors, som er PR Manager for Huawei i Sverige. PR-kollegene fra Norge og Danmark mottok mailen i cc, som betyr at Sofia svarer på vegne av Huawei i hele Skandinavia.

annonse

Det korte svaret?

«Vi har ikke tenkt å kommentere artikkelen og heller ikke delta på et intervju».

Om det skyldes den kinesiske virksomheten utvilsomt svært hierarkiske struktur, at ingen fra de skandinaviske avdelingene må uttale seg om saken, må forbli usikkert.

Huawei-toppsjef Richard Yu snakker om AppGallery ved lanseringen av Mate 30-serien. (Foto: Peter Gotschalk)

I hvert fall har toppsjefen for Huawei Consumer Business, Richard Yu, allerede uttalt seg langt mer åpent om virksomheten utfordringer i et intervju med amerikanske Wired i slutten av mars.

annonse

Her spørr Wired bl.a.:

Nå som dere har laget deres egen app-butikk, vil dere noen gang vende tilbake til Google?

Richard Yu svarer: «Inntil nå har vi skapt en stor omsetning og overskudd for amerikanske virksomheter som Google, og vi har vært en veldig god partner. Så i Huawei håper vi at vi kan fortsette å samarbeide med Google. […] Vi vil gjerne bruke alle Googles tjenester og Google Play som den primære app-butikken med Huawei Mobile Services som en ekstra mulighet.»

Når vil Huawei AppGallery tilby alt som mobilbrukere i Storbritannia og Europa forventer å finne?

Richard Yu: «Huawei Mobile Services og AppGallery ble utviklet ganske raskt og blir hele tiden bedre. Det er flere og flere populære apper i AppGallery nå, men ja det er helt sikkert ting som mangler. Og det vil nok ta oss et år eller to å få alt på plass.» 

Det høres jo lovende ut, men om ett til to år er raskt nok dersom Huawei skal holde på brukerne, er et åpent spørsmål. Samtidig som det også er åpent spørsmål om den samme tidsrammen gjelder for de skandinaviske landene.

Det ville vi bla. gjerne ha spurt Huawei om. Svaret må forbli usikkert …

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Z Z
2 måneder siden

Dere skrev at flere av appene ikke fungerer via andre nedlastingssider, men har jo selv sett at det fungerer. Inkl vips. Og mobilepay er vel ikke noe som de fleste bruker..? Hva med å bruke ekspertisen deres til alternative løsninger for brukerne, Huawei lager de klart beste telefonene og vinner jo priser for dette hvert eneste år. Mer fokus på alt det bra og hvordan vi kan utnytte dette. Hvis Kineserne med over 1milliard mennesker har klart seg uten Google i så lang tid er det vel ingen hindring for oss heller? Og hva skjer med ryktene om at EU… Read more »

Les også

🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
Prøv i 3 uker
close-image