Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei utsetter brettbar 5G-mobil

Huawei Mate X blir utsatt til etter sommerferien. Dessuten er det mulig at den brettbare mobilen kommer med Huaweis eget Hongmeng-operativsystem i stedet for Android.

Skrevet av / 14.06.19 - 16:21
Huawei utsetter brettbar 5G-mobil

Samsung var den første store mobilprodusenten som viste fram en brettbar mobil, Samsung Galaxy Fold, men i slutten av april måtte den koreanske elektronikkgiganten – etter store problemer med den brettbare skjermen – sluke en svært bitter pille og utsette lanseringen på ubestemt tid.

Huawei har sine egne problemer å bryne seg på om dagen, da selskapet har blitt underlagt boikott fra den amerikanske regjeringen. Og nå har det kinesiske selskapet erkjent at også de har utfordringer med å få skjermen på deres utgave av en brettbar mobil, Huawei Mate X, til å fungere optimalt. Det skriver Wall Street Journal.

Her blir Huawei Mate X presentert på Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Huawei Mate X ble presentert i slutten av februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, og det var meningen at den nye 5G-mobilen skulle komme i butikkene i løpet av juni.

Huawei vil ikke ødelægge sitt gode navn og rykte

En talsmann uttaler til amerikanske CNBC, at Huawei har blitt «mer forsiktige», etter at Samsung opplevde store problemer med Galaxy Fold.

«Vi ønsker ikke å lansere et produkt som ødelegger vårt omdømme,» sier talsmannen til amerikanske medier.

Men han understreker at han er ovebevist om at Huawei vil kunne levere varen til forbrukerne, og tilføyer at produktet med stor sannsynlighet vil kjøre Android til tross for den aktuelle amerikanske boikott av det kinesiske selskapet.

Huaweis Android-alternativ heter Hongmeng

Huawei Mate X ble nemlig utviklet og presentert før den amerikanske boikott  (som bl.a. forhindrer Huawei i å samarbeide med Google om Android-operativsystemet) trådte i kraft. Men skulle Mate X mot forventning lanseres med Android, så er Huawei allerede klar med en Plan B, skriver Reuters.

Kineserne har nemlig i en lengre periode jobbet med et alternativ til Android, og det nye operativsystemet som har fått navnet Hongmeng, har nå blitt registrert som et varemerke i en rekke land, herunder Kambodsja, Canada, New Zealand, Peru og Sør-Korea. Huawei har forøvrig planer om å registrere Hongmeng i opptil ni forskjellige europeiske land, skriver Reuters. Men det er mulig at operativsystemet får navnet Ark OS i Europa.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top