Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Honor kommer tilbake til Norge

Gode nyheter til tidligere Huawei-brukere som savner sine gamle mobiler. Honor-mobilene som tidligere ble produsert av Huawei, er på vei tilbake til norske butikker.

Skrevet av / 14.06.24 - 12:50
Honor kommer tilbake til Norge

Honor er en kinesisk mobilprodusent, som har en turbulent og fargerik historie. Merkevaren ‘Honor’ ble lansert av Huawei for over ti år siden fordi Huawei ønsket å konkurrere mot selskaper som OnePlus, som på den tiden var nye på mobilmarkedet og hadde stor suksess med å selge smarttelefoner på nettet til lavere priser enn det vanlige mobilprodusenter, Huawei inkludert, kunne matche.

Huaweis idé med Honor var at mobilene kun skulle selges på nettet, og at all markedsføring skulle foregå online og viralt via sosiale medier.

Den første Honor-smarttelefonen Huawei lanserte på det internasjonale markedet i 2014 var Honor 6, etterfulgt av Honor 7, Honor 8, Honor 9 og Honor 10, og vi har testet alle sammen. I 2019 solgte Huawei nesten 70 millioner Honor-mobiler på verdensbasis.

Da den amerikanske boikotten rammet Huawei kraftig det samme året, ble Honor skilt ut som et selvstendig selskap og solgt til en koalisjon av kinesiske selskaper, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd., og fra november 2020 har Honor vært et selvstendig selskap med stor internasjonal tilstedeværelse. Også i Europa, der Honor har en sterk markedsposisjon i land som Finland og Tyskland.

Huawei Honor 6 ble lansert i 2014 og var den første Honor-mobilen på det norske markedet (Foto: Peter Gotschalk)

Men Honor-mobilene forsvant fra danske – og skandinaviske – butikker. Til nå, vel å merke. Honor er tilbake på det norske markedet, og den kinesiske mobilprodusenten planlegger en storstilt satsing i hele Skandinavia. Det forteller pålitelige kilder fra Honor til L&B Home.

Norge først ut

Vi nordmenn blir de første, som kommer til å kunne kjøpe Honors mobiler i butikkene.

Den 28. juni kommer Honor Magic6 Pro og Honor Magic6 Lite i salg i Norge (koster henholdsvis 14 990 og 4 990 kroner), mens Honor 200 Pro, som nettopp har blitt lansert internasjonalt i Paris, vil være tilgjengelig i slutten av juli.

Hva med Danmark og Sverige?

Honor er også på vei til Danmark og Sverige, lover våre kilder hos Honor. Det kinesiske selskapet ønsker imidlertid ikke bare å tjene raske penger på billige mobiler.

Tvert imot har Honor en strategi om å markere seg i premiummarkedet for smarttelefoner, og jobber derfor med å bygge opp den nødvendige organisasjonen og infrastrukturen for blant annet å kunne tilby tilfredsstillende kundeservice.

Honor Magic6 Pro (bildet) og Magic6 Lite kommer i salg i norske butikker 28. juni (Foto: Honor)

Honours mobiler vil derfor ikke bli lansert i Danmark og Sverige før i andre halvdel av 2024, har vi fått opplyst.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Budsjettmobil og billig smartklokke fra CMF by Nothing

Google sier farvel til Samsung-brikker

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lekkasje avslører alt!

Rekordsalg av kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Stor lekkasje av Samsung Galaxy Watch

Den neste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top