Honor 6 er ikke en Huawei

Eller… det er Huawei som har laget den, men den heter noe annet. Forvirret? Les videre.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei har ved et arrangement i Berlin lansert et nytt mobilmerke ved navn Honor. Samtidig har kineserne lansert merkenavnets første mobiltelefon, som får navnet Honor 6.

DSC01496

Ideen med Honor-navnet er at mobilene kun selges i nettbutikker og at all markedsføring foregår på nett og viralt via sosiale medier. Ved å spare mye penger på fraværet av tradisjonell markedsføring og distribusjon håper Honor å kunne tilby forbrukerne – spesielt de unge – toppmodeller til meget lave priser.

Samtidig vil man også komme i dialog med forbrukerne om eksisterende og kommende produkter, og Honor hevder at man vil bruke tilbakemeldinger fra forbrukerne – som kan komme i kontakt med Honor via Facebook, Twitter eller på hjemmesiden hihonor.com – direkte i utviklingen av nye produkter.

Skærmbillede 2014-10-29 kl. 16.10.37

Det første av sitt slag er som sagt Honor 6, som i Norge vil kunne kjøpes eksklusivt via komplett.no til en pris på 2.699 kroner.

Og hvis Honor 6 holder det den lover, så får man vitterlig et flaggskipsprodukt til budsjettpris!

Den Android KitKat-baserte Honor 6 kan oppnå en nedlastingshastighet opp til 300 Mbps med en Octa-core Kirin 920 prosessor og integrering med LTE Advanced kommunikasjonsmoduler, som støtter LTE Cat6. Videre kombineres Kirin920 med 3 GB RAM.

Det går raskt å finne frem kameraet på en Honor 6. Med en stillbildefunksjon på 0,6 sekunder på 13 MP kameraet (som vi kjenner fra Huaweis flaggskipmodell, Ascend P7), går det raskt å ta et bilde uten å måtte låse opp skjermen først. Du skal bare dobbeltklikke på knappen, hvor du også skrur lyden ned, så har du tatt ditt bilde.

Skærmbillede 2014-10-29 kl. 16.12.25

Takket være et batteri med en kapasitet på 3.100 mAh og såkalt SmartPower 2.0-teknologi er batterilevetiden på Honor 6 på mer enn to dager ved alminnelig bruk og mer enn en dag ved intensiv bruk.

Sist men ikke minst har mobilen en skjerm på 5 tommer med Full HD oppløsning, hvilket innebærer en PPI på 445.

Honor 6 kan bestilles via komplett.no fra nå av.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.