TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Hjertevennlig dykkerklokke fra Withings

Withings ScanWatch Horizon ligner en klassisk dykkerklokke, men er fylt med sensorer som holder øye med helsen.

forfatter
Publisert 03.10.21 - 08:00

Den ligner en klassisk dykkerklokke – og det er den forsåvidt også – men ScanWatch Horizon fra Withings er først og fremst en hybrid-smartklokke med et spesielt fokus på helse. Klokken kan måle puls, EKG, pustemåling, oksygennivå i blodet, søvn og fysisk aktivitet. Kort sagt et medisinsk team rundt håndleddet.

Withings har produsert smartklokker i mange år. Den første, Withings Activité, testet vi allerede i 2015. Dengang, likt som nå, har Withings valgt et design fra den analoge verden, men de har lagt til funksjoner som er forventet av en high-end dykkerklokke. Blant disse er en roterende krans i rustfritt stål med lasergraverte markeringer, som gjenspeiler standardkodene for dykkerpraksis og Luminova visere, indikatorer og indekser, som gjør at klokken kan leses i svakt lys. I tillegg byr klokken på 30 dagers batterilevetid og en vannmotstand på opptil 10 ATM.

Holder øye med hjertet

Klokken tilbyr omfattende og avanserte helse- og fitnessfunksjoner. SvanWatch kan registrere om en bruker har arteriefilmmer takket være even til å identifisere om hjerterytmen er langsom, høy eller viser tegn på arterieflimmer. Enheten kan overvåke pulsen gjennom sin integrerte PPG-sensor og advare brukeren om en potensiell risiko, selv om de ikke føler hjertebanken selv, videre ber ScanWatch brukeren om å gjøre en 30 sekunders EKG-sjekk via klokkedisplayet.

Enheten kan også registrere pusteforstyrrelser om natten ved å analysere oksygennivået i blodet, puls, bevegelse og pustefrekvens, samlet inn gjennom accelerometer og optiske sensorer.

Til trening kan ScanWatch tracke skritt, forbrenning, høyde, treningsturer (via GPS i appen), og kan automatisk gjenkjenne mer enn 30 daglige aktiviteter som f.eks. gåing, løping, svømming og sykling.

Pris og tilgjengelighet
ScanWatch Horizon er tilgjengelig nå. Det har ikke kommet en norsk enda, men med en pris på EUR 500 må vi regne med ca 4.990 kroner. Uret fås med armbånd i både rustfritt stål og gummireim.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

‘Det har ikke kommet en norsk enda’ skrives det-hva betyr det vet Hvidlykke det sikkert at det kommer en norsk utgave??eller tipper han at det pleier og gjøre det fra denne produsent?? Og viss det kommer når eventuelt, og hvem blir forhandler feks. Vet at sånn kan man google seg fram til selv. Men det er litt dårlig at man lar sånt stå åpent… Når man har plukket dette fra en annen nettside kan man jo ta en tlf til importør og høre ihvertfall syntes jeg.PS!!!-JEG SKAL HA DEN NÅ JEG, SÅ TAKK FOR OPPLYSNINGEN AT KLOKKA ER KOMMET. HEHE.

Hei Espen.
Vi er flere som «må ha»! 😁
Jeg ser at den på introduksjons pris på £375 i England men pt er utsolgt:
https://www.withings.com/uk/en/scanwatch-horizon

L&B:
Skulle gjerne vist når den forventes å lanseres i Norge!
(Ser en del av klokkene fra Withings selges hos mange leverandører her i Norge.)

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend