Her er Sony Xperia Tablet Z

Verdens tynneste Android-nettbrett er på vei fra Sony, og vi har fått vårt testeksemplar!
forfatter

Vi fikk se Sonys Xperia Tablet Z for første gang under Mobile World Congress i Barcelona i februar. Her presenterte Sony sitt splitter nye nettbrett, som rent designmessig følger i smartmobilen, Xperia Z sine fotspor.

Og Xperia Tablet Z var virkelig en overraskelse. Borte var den kileformede designen fra Sony Tablet S og Xperia Tablet S. I stedet hadde Sony tryllet frem et syltynt nettbrett på bare 6,9 mm og en vekt på knappe 495 gram, om i tillegg er vanntett.

Xperia Tablet Z kommer med en 10,1" TFT-skjerm på 1920 x 1200 piksler.
Xperia Tablet Z kommer med en 10,1″ TFT-skjerm på 1920 x 1200 piksler.

På daværende tidspunkt antydet Sonys pressefolk på, at produktet ville slippes i Norden i løpet av mai, men inntil videre har vi ikke sett noe til det Android-baserte nettbrettet.

Borte er den kileformede designen fra tidligere Sony-nettbrett som Tablet S og Xperia Tablet S.
Borte er den kileformede designen fra tidligere Sony-nettbrett som Tablet S og Xperia Tablet S.

Det vi imidlertid vet, er at den i likhet med iPad kommer i to versjoner med og uten 4G/LTE. Dermed blir Xperia Tablet Z et av de første nettbrettene foruten iPad og iPad mini som støtter det hurtige mobilnettverket.

Xperia Tablet Z vil for øvrig kunne velges med 16 eller 32 GB intern lagringsplass. Prisen for en wi-fi modell med 32 GB blir cirka 4.500 kroner, mens en 16 GB-model med 4G/LTE innebygd vil koste cirkia 5.000 kroner.

Førsteinntrykket
Testeksemplaret som akkurat har landet på kontoret vårt er av varianten uten 4G, men førsteinntrykket er positivt. Nettbrettet er superlett og er laget av materialer som gir god kvalitetsfølelse. Designmessig minner den mye om Sony Xperia Z, og det skal bli spennende å se om Tablet Z er like suveren som sin smartmobil-bror. Det vil vi finne ut av i løpet av de nærmeste dagene, og testen kan du lese her på lydogbilde.no.

Sony Xperia Tablet Z er med sine 6,9 mm markedets tynneste nettbrett for tiden.
Sony Xperia Tablet Z er med sine 6,9 mm markedets tynneste nettbrett for tiden.

Her er de viktigste spesifikasjonene:

  • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
  • Skjerm: 10,1″ TFT, 1920 x 1200
  • Prosessor: 1,5 GHz Qualcomm quad-core + Adreno 320 GPU
  • Lagring: 2 GB ram / 16 eller 32 GB + microSD (opp til 64 GB)
  • Kamera: 8,1 MP (bak), 2,2 MP (front)
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, 4G/LTE
  • Tilkoblinger: Micro USB 2.0, HDMI
  • Mål: 266 x 172 x 6m9 mm
  • Vekt: 495 g
  • Batteri: 6000 mAh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.