Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Her er nye iPhone

Apple lanserer Apple TV+, ny Apple Watch - og iPhone 11 Pro!

Skrevet av / 10.09.19 - 19:51
Her er nye iPhone

Under Apples årlige september-event, i år som i fjor i Steve Jobs Theater utenfor San Jose, lovet Tim Cook en spesielt bra event. Store ord, og det er ikke godt å si hva publikum i salen tenkte da Cook presenterte Ann Thai.

Hun lanserte Apple Arcade, som er en helt ny abonnementsbasert spillbutikk med over 100 spill, som introduseres på Apple Store 19. september. Til 59 kr i måneden, for et familieabonnement.

Apple TV+

Applausen var lidt spredt da demoer fra Konami og Annapurna Interactive, fløy over det enorme lerretet, men økte litt i styrke da Tim Cook kom tilbake på scenen og sa, Apple TV+. Strømmetjenesten for film og serier.

Det sminkede fjeset til Jason Momoa (Aquaman og Game of Thrones, noen?), i den første drama-serien på Apple TV+, avstedkom langt større anerkjennelse fra det kresne publikummet, som virkelig ga lyd fra seg da Cook sa at man får et år gratis abo, hvis man kjøper en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV-boks.

Ellers koster Apple TV+ 59 kr i måneden, er tilgjengelig fra 1. november og blir blant de billigste strømmetjenestene.

Enda en iPad? Jepp.

Greg Joswiak er en gammel Apple-veteran, han dukket opp for å fortelle om nok en ny iPad. Denne gangen en 10,2-tommers iPad som egentlig er en oppgradert utgave med støtte for Apple Pencil.

Den er faktisk laget av resirkulert aluminium, og er i salg fra 20. september. Pris? Fra 3990 kr med 32 GB, eller 5490 med mobilnett.

Apple Watch er ikke bare verdens mest solgte klokke, det er også den dominerende smartklokken i markedet.

Publikum trodde ikke de skulle få se noen ny Apple Watch, men fikk en lengre video med folk som fortalte hvordan Apple Watch hadde fått en betydning for livene deres, som for noen av dem, var å redde liv som kunne gått tapt om ikke Apple Watchen hadde reagert og sendt bekymringsmeldinger til nærmeste legevakt.

Et helsefokus her altså, og det er jo litt viktigere enn Spotify på smartklokken.

Men selvsagt. Apple hadde en femte versjon av Apple Watch å vise. Med permanent skjerm, altså en skjerm som er på hele tiden, og ikke bare når man vrir på klokken. Den nye skjermen spiser ikke nevneverdig av batteritiden heller, som er oppgitt til 18 timer.

Stor jubel

Apple har oppdatert flere apper for at de skal være bedre tilpasset en skjerm som alltid er på, og endelig, nødoppkall på alle Apple Watch 5 solgt utenfor USA som selges med tilkobling til mobilnettet.

Femte generasjon kommer i resirkulert aluminium, i grått eller sølvgrått, eller i lakkert stål med gull, sort eller polert stål. Det vil også komme en i titangrått, og en i hvit keramikk.

Den kan bestilles nå, prisen starter på 4690 kr, og leveres fra 20. september. Antakelig i USA og enkelte markeder først.

iPhone 11

Gevinsten hadde neppe blitt stor om man hadde veddet på at Apple skulle lansere ny iPhone. Den nye iPhone 11 har fått et lenge etterlengtet fokus på kamereaet. Som vi vet, har mange mobilprodusenter langt bedre bildekvalitet fra kameraet, men Apple mener at denne, den er mye bedre enn noe annet de har laget før. I denne klassen, formoder jeg.

La oss håpe det. Kameraet og bildekvaliten er ofte oppgitt som noe av det viktigste når folk skal kjøpe ny mobil.

Smørbrødlisten over funksjoner, er ganske imponerende. 6,1-tommers retina-skjerm med true tone-farger og utvidet fargerom, men også to kameraer:

12 megapiksler med 120 graders bildevinkel, 13mm brennvidde og f2.4 i lysstyrke, og et 12 megapiksler kamera med 26mm f1.8, og optisk bildestabilisering.

Men det er mer. Selvsagt er det det. Optisk zoom, HDR, Dolby Atmos lyd, stereoskopisk bilde for dyrebilder, høylysdominert sorthvitt, ny versjon av Apples portretteffekt, og endelig en bedre Night Mode for mindre støy i bilder tatt i lite lys.

Den har også 4k/60p, klassisk slow-motion, time-lapse intervaller, video med bildestabilisering. Apple sier også at mobilens nye A13 prosessor er verdens kraftigste mobilprosessor.

Telefonen blir tilgjengelig fra 8490 kr, og i seks farger.

iPhone 11 Pro

Den nye 11 Pro er en helt annen maskin. Den første iPhone som er kraftig og heftig nok til å kalles pro.

Mobilen er laget i kirurgisk stål med glassbakside, den kommer i grønt (se bildet), grått, sølv og gullfarge.

Men enda viktigere, skjermen er en 5,8-tommers OLED med hele 1200 nits lysstyrke, 2 millioner til én i kontrastomfang, og kalles Super Retina XDR. iPhone 11 Pro støtter også Spatial Audio Sound, Dolby Atmos, HDR10 – og Dolby Vision.

Den kommer også i en større utgave med 6,5-tommer skjerm, kalt iPhone 11 Pro Max.

Kameraet? Tre stykker.

En 13mm f2.4 vidvinkel med 120 graders bildevinkel, en 26mm f1.8 med optisk bildestabilisator, og en tele på 52mm f2, også den med optisk bildestabilisator.

Kameraene har også 4k/60p XDR-video (høyere dynamikk), slow-motion, time-lapse intervaller og video med bildestabilisering.

Deep Fusion?

Deep Fusion.

Phil Schiller presenterte begrepet Deep Fusion, som er en avansert bildeprosessering med maskinlæring, som tar ni bilder før utløseren trykkes inn. De fire første og de fire siste kombineres med en lengre eksponering, og setter bildet sammen piksel for piksel, for å øke detaljnivået og redusere støy.

Filmic videoredigering for iPhone 11 Pro.

Etter presentasjonen skrøt Schiller av alle de nye redigeringsappene til iPhone 11 Pro, som Filmic. Den utnytter alle tre kameraene og gjør det enkelt å velge brennvidde fra fleropptak fra alle objektivene! Også frontkameraet.

Veldig kult og noe vi definitivt ser fram til å teste.

Priser:

Her kan man se en grafisk fremstilling av noen av funksjonenen og spesifikasjonene.

Prisene starter på 11.990 kr for iPhone 11 Pro, 12.990 kr for den større iPhone 11 Max med 6,5-tommers skjerm. Pro-telefonene kan bestilles fredag 13. september kl 14, og utsendingene starter 20. september.

Pro-modellene kommer med 64, 256 og 512 GB lagring.

iPhone XR og iPhone 8 vil fremdeles være i salg.

Alle foto fra Apples pressekonferanse er hentet fra live-streamen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top