Search
Generic filters

Her er Nokias nettbrett

Nokia har lansert sitt nye nettbrett. Her er våre inntrykk.

Som ventet slapp Nokia flere nye smartmobiler ved dagens presentasjon på Nokia World i Abu Dhabi. Den største nyheten var imidlertid det rykteomspunnede nettbrettet.

SAMSUNG CSC

Lumia 2520 er laget for å brukes utenfor hjemmet takket være 4G-tilkobling og en skjerm som skal være brukbar i sollys takket være høy lysstyrke og få refleksjoner. Den bruker Windows RT 8.1 og har en 10,1-tommers skjerm med full 1080-oppløsning. Kameraet er på 6,7 megapiksler og prosessoren er den samme raske som Lumia 1520 benytter. Batteriet er på 8.000 mAh og den er tilgjengelig i rødt, hvitt, turkis eller svart.

Deksel med tastatur

SAMSUNG CSC

Brukervennligheten øker med det smarte tastaturet som også tjener som beskyttende deksel. Foruten å gjøre det enklere å skrive, har det også en berøringsplate samt et batteri som forlenger tiden man kan bruke nettbrettet. Dessuten får man to vanlige USB-porter, til forskjell fra mikro-USB-portene på nettbrettet. Prisen på tastaturet blir rundt 149 dollar.

SAMSUNG CSC

Nettbrettet lanseres i løpet av fjerde kvartal i USA, Storbritannia og Finland, men vi vet ennå ikke når det kommer hit. Prisen blir rundt 449 dollar.

På programvaresiden kommer det et antall nye apper. Til dels fra andre utviklere, som en offisiell Instagram-app og Vine. Også et antall vil komme fra Nokia selv.

Nokia Camera er som navnet antyder sele kamera-appen, og den ser ut som i kameramobilen Lumia 1020 med gode muligheter for manuell kontroll for viderekomne fotografer. Storyteller samler dine fotografier på et lekkert sett basert på når og hvor de ble tatt, og man kan enkelt få opp et kart for å få en sammenheng. Nokia Video Director er, nøyaktig som det låter, en videoredigerings-app som lar deg legge til tekst, musikk og lage overganger mellom scener. Nokia Beamer lar deg speile skjermen til hvilken som helst annen skjerm som støtter HTML5.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.