SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Her er Nokias nettbrett

Nokia har lansert sitt nye nettbrett. Her er våre inntrykk.

Som ventet slapp Nokia flere nye smartmobiler ved dagens presentasjon på Nokia World i Abu Dhabi. Den største nyheten var imidlertid det rykteomspunnede nettbrettet.

SAMSUNG CSC

Lumia 2520 er laget for å brukes utenfor hjemmet takket være 4G-tilkobling og en skjerm som skal være brukbar i sollys takket være høy lysstyrke og få refleksjoner. Den bruker Windows RT 8.1 og har en 10,1-tommers skjerm med full 1080-oppløsning. Kameraet er på 6,7 megapiksler og prosessoren er den samme raske som Lumia 1520 benytter. Batteriet er på 8.000 mAh og den er tilgjengelig i rødt, hvitt, turkis eller svart.

Deksel med tastatur

SAMSUNG CSC

Brukervennligheten øker med det smarte tastaturet som også tjener som beskyttende deksel. Foruten å gjøre det enklere å skrive, har det også en berøringsplate samt et batteri som forlenger tiden man kan bruke nettbrettet. Dessuten får man to vanlige USB-porter, til forskjell fra mikro-USB-portene på nettbrettet. Prisen på tastaturet blir rundt 149 dollar.

SAMSUNG CSC

Nettbrettet lanseres i løpet av fjerde kvartal i USA, Storbritannia og Finland, men vi vet ennå ikke når det kommer hit. Prisen blir rundt 449 dollar.

På programvaresiden kommer det et antall nye apper. Til dels fra andre utviklere, som en offisiell Instagram-app og Vine. Også et antall vil komme fra Nokia selv.

Nokia Camera er som navnet antyder sele kamera-appen, og den ser ut som i kameramobilen Lumia 1020 med gode muligheter for manuell kontroll for viderekomne fotografer. Storyteller samler dine fotografier på et lekkert sett basert på når og hvor de ble tatt, og man kan enkelt få opp et kart for å få en sammenheng. Nokia Video Director er, nøyaktig som det låter, en videoredigerings-app som lar deg legge til tekst, musikk og lage overganger mellom scener. Nokia Beamer lar deg speile skjermen til hvilken som helst annen skjerm som støtter HTML5.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.