Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her er Nokias nettbrett

Nokia har lansert sitt nye nettbrett. Her er våre inntrykk.

Skrevet av / 22.10.13 - 13:06
Her er Nokias nettbrett

Som ventet slapp Nokia flere nye smartmobiler ved dagens presentasjon på Nokia World i Abu Dhabi. Den største nyheten var imidlertid det rykteomspunnede nettbrettet.

SAMSUNG CSC

Lumia 2520 er laget for å brukes utenfor hjemmet takket være 4G-tilkobling og en skjerm som skal være brukbar i sollys takket være høy lysstyrke og få refleksjoner. Den bruker Windows RT 8.1 og har en 10,1-tommers skjerm med full 1080-oppløsning. Kameraet er på 6,7 megapiksler og prosessoren er den samme raske som Lumia 1520 benytter. Batteriet er på 8.000 mAh og den er tilgjengelig i rødt, hvitt, turkis eller svart.

Deksel med tastatur

SAMSUNG CSC

Brukervennligheten øker med det smarte tastaturet som også tjener som beskyttende deksel. Foruten å gjøre det enklere å skrive, har det også en berøringsplate samt et batteri som forlenger tiden man kan bruke nettbrettet. Dessuten får man to vanlige USB-porter, til forskjell fra mikro-USB-portene på nettbrettet. Prisen på tastaturet blir rundt 149 dollar.

SAMSUNG CSC

Nettbrettet lanseres i løpet av fjerde kvartal i USA, Storbritannia og Finland, men vi vet ennå ikke når det kommer hit. Prisen blir rundt 449 dollar.

På programvaresiden kommer det et antall nye apper. Til dels fra andre utviklere, som en offisiell Instagram-app og Vine. Også et antall vil komme fra Nokia selv.

Nokia Camera er som navnet antyder sele kamera-appen, og den ser ut som i kameramobilen Lumia 1020 med gode muligheter for manuell kontroll for viderekomne fotografer. Storyteller samler dine fotografier på et lekkert sett basert på når og hvor de ble tatt, og man kan enkelt få opp et kart for å få en sammenheng. Nokia Video Director er, nøyaktig som det låter, en videoredigerings-app som lar deg legge til tekst, musikk og lage overganger mellom scener. Nokia Beamer lar deg speile skjermen til hvilken som helst annen skjerm som støtter HTML5.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top