Android

Nå er det HTCs tur til å lansere en ny flaggskipsmobil. Men vi vet allerede det meste. Tror vi.
forfatter

HTC lanserte en milepæl i mobilhistorien med flaggskipet HTC One. Den kritikerroste og prisbelønnede smartmobilen så dagens lys for over et år siden, og derfor var det forventet at den taiwanske mobilprodusenten snart ville komme på banen med et nytt high-end-produkt til å ta opp konkurransen med nye modeller som Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 og en kommende iPhone 6.

Og i ettermiddag er ventetiden forbi. Nøyaktig klokken 16 vil sløret bli løftet for HTCs nye supermobil ved et arrangement i London, hvor Lyd & Bilde er representert med to journalister.

Men i virkeligheten er vi mest spent på om dagen overhodet vil byde på noen overraskelser, for i de seneste ukene har den ene ryktehistorien etter den andre dukket om oppfølgeren til HTC One dukket opp. Så mens vi venter på den offisielle lanseringen, gir vi her et overblikk over alle ryktene. Det skal bli spennende å finne ut av hvor mange av dem det er hold i.

Skærmbillede 2014-03-24 kl. 14.54.05

Her er det vi tror vi ved om den kommende HTC-toppmodellen (bildene i artikkelen er lekket av @evleaks):

  • Den kommer til å hete HTC One. Altså nøyaktig det samme som forgjengeren. Den gamle modellen blir raskt utfaset, så det burde ikke oppstå den store forvirringen ute i butikkene. Det blir derimot vanskeligere å vite hva man som journalist skal skrive, når man skal sammenligne den nye HTC One med den gamle HTC One. Sukk…
  • Prosessoren blir en 2,3 GHz Snapdragon 801 quad-core prosessor. Telefonen kommer i to utgaver med henholdsvis 16 og 32 gigabyte innebygd lagringsminne, og det blir plass til microSD-kort, som ikke var tilfellet for den første HTC One.
  • Operativsystemet blir den nyeste Android KitKat-versjonen, 4.4.2, supplert med en ny utgave 6.0 av HTCs eget Sense-brukergrensesnitt. Det innebærer blant annet en ny utgave av Blinkfeed samt at navigasjonsknappene (blant annet Hjem og Tilbake) er flyttet inn på selve hjemskjermen. Man vil også kunne vekke telefonen kun ved å prikke to ganger på skjermen, nøyaktig som vi kjenner det fra LG G2.
  • Skjermen blir på 5” med Full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, mens det primære kameraet er av samme såkalte Ultrapixel-type på 4.1 MP som på den første HTC One. Det innebærer blant annet en blender på f/2.0 og en pikselstørrelse på 2µm. På baksiden sitter det for øvrig fremdeles et 2 MP kamera, men som da utelukkende skal brukes til å måle avstanden til motivet. I praksis betyder det imidlertid at man kan endre fokus på et bilde etter det har blitt tatt. Altså stille skarpt på en gjenstand som på det opprinnelige fotografiet for eksempel fremstod uskarpt i baggrunden. Nøyaktig samme funksjon har for øvrig den kommende Samsung Galaxy S5.
  • Som på iPhone 5S får HTC One også to LED-blitser, som lyser opp motivet med to forskjellige lystemperaturer, hvilket skal gi mer naturtro bilder – spesielt av mennesker.
  • Og nøyaktig som den kommende Samsung Galaxy S5 får også den nye HTC One en slags ultra-strømsparermodus, hvilket betyr at når det er igjen 5% strøm på mobilen, blir det lukket ned for alle funksjoner unntatt de viktigste. På den måten kan HTC One forbli tent i ytterligere 15 timer, selv om batteriet nesten er dødt.
  • Telefonen kommer til å veie 160 gram, og målene blir 146,36 x 70,6 x 9,35 mm. Den er, nøyaktig som forgjengeren, fremstilt av aluminium. Designen ser imidlertid en smule annerledes ut.
  • Batteriet blir på 2600 mAh, og telefonen bruker nano-simkort.

Skærmbillede 2014-03-24 kl. 14.53.33

En tysk blogger har allerede hatt fingrene i den nye HTC One. En komplett gjennomgang kan du se i videoen under. Med tysk språk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.