Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hacker-enhet i lommeformat får iPhones til å klikke

Det lille lommeverktøyet som er hackernes beste venn, kan nå brukes til å gjøre iPhones ubrukelige.

Skrevet av / 13.11.23 - 08:57
Hacker-enhet i lommeformat får iPhones til å klikke

For tre uker siden satt sikkerhetsforskeren Jeroen van der Ham på et tog i Nederland da iPhonen hans plutselig mottok en rekke varsler som gjorde det nesten umulig å bruke mobilen. Ifølge et intervju med Ars Technica gjentok dette seg med noen minutters mellomrom og endte med en omstart. Han prøvde å sette mobilen i Sikringsmodus, som skal beskytte den mot angrep, men det hjalp ikke.

Til hans overraskelse og forskrekkelse skjedde nøyaktig det samme på turen hjemover samme ettermiddag. Han la merke til at en av passasjerene også hadde vært der om morgenen, og han satt og jobbet på en Macbook med en iPhone tilkoblet via USB. Det var åpenbart denne passasjeren som var den skyldige. Det viste seg at skurken brukte en Flipper Zero som sendte Bluetooth-forespørsler om sammenkobling til alle iPhoner i nærheten.

Foto: Flipper devices

Den lille enheten er som en sveitsisk lommekniv for trådløs kommunikasjon. Den kan håndtere RFID, NFC, Bluetooth, Wi-Fi og vanlig radio. Den kan brukes til å tukle med TV-kanaler i baren, klone nøkkelkort på hoteller, lese RFID-brikker til kjæledyr, åpne og lukke garasjeporter og tilsynelatende tukle med iPhone.

Illustrasjon: Dall-E 3

Det viser seg at Flipper Zero har en funksjon ved navn «iOS 17-angrep» som sender en haglstorm av meldinger om at det er en Bluetooth Low Energy-enhet i nærheten. Det kan virke som det er bare iPhones med iOS 17 installert som er sårbare for angrepet. Sikkerhetsforskeren klarte ikke å krasje mobiler med andre operativsystemer eller tidligere versjoner av iOS.

Apple har ikke svart Ars Technica om de har en oppdatering på vei for å tette sikkerhetshullet. Inntil videre er den eneste løsningen å slå av Bluetooth.

 

Kilde: Ars Technica

Apple Watch-oppdatering øker strømforbruket

Går batteriet ditt på Apple Watch veldig fort tomt? Apple jobber nå med saken.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Lyd & Bilde
Scroll to Top