Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Watch-oppdatering øker strømforbruket

Går batteriet ditt på Apple Watch veldig fort tomt? Apple jobber nå med saken.

Skrevet av / 07.11.23 - 13:38
Apple Watch-oppdatering øker strømforbruket

For to uker siden kom Apple med watchOS 10.1 for smartklokkene sine. Oppdateringen introduserte blant annet den nye «double tap» gesten som gjør det mulig å betjene klokken uten å berøre skjermen. Mange kastet seg over oppdateringen for å prøve ut funksjonen selv. Men det var kanskje litt forhastet, for nå viser det seg at oppdateringen også hadde en del negative sider.

Allerede uken etter begynte det å tikke inn rapporter på blant annet Reddit og i Apples supportforum om at klokken tappet batteriet på rekordtid. Det var mange teorier om hvorfor dette skjedde og hva som kunne gjøres med det.

Nå ser det ut til at det er en kombinasjon av ulike programvarer som har forårsaket problemet. I utvikler-dokumentasjonen til iOS 17.1 skriver Apple at oppdateringen blant annet løser problemet med «økt strømforbruk som kan oppstå når en Apple Watch med watchOS 10.1 er paret med en iPhone med iOS 17.0». Men det ser ikke ut til å være nok, Apple er også nødt til å lansere en oppdatering av klokke-operativsystemet. Dette ifølge et notat som Apple har sendt ut til sine serviceverksteder, avslører Macrumors.

Les også Endelig en raskere Apple Watch Den siste Apple-klokken har fått flere hestekrefter, men ingen nye spennende sensorer.

Problemet rammer de nyeste modellene som Apple Watch series 9 og Apple Watch Ultra 2, men også eldre modeller som Apple Watch series 4. Det er ikke kjent når Apple vil lansere oppdateringen til klokkene.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 hendelser på “Apple Watch-oppdatering øker strømforbruket”

  1. Olav Syverstuen

    Angrer som en hund på oppdateringen. Batteriet tømmes fort, og dårligere visning på anrop fra telefon. Mistet også muligheten til å sveipe opp for å komme til kontrollsenteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top