Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Googles søk blir enda smartere ved hjelp av AI

Circle to Search og Multisearch vil gjøre det enklere å finne informasjon om ukjente ting.

Skrevet av / 17.01.24 - 19:00
Googles søk blir enda smartere ved hjelp av AI

Googles søkemotor har lenge vært svært kompetent, men problemet er at man må vite hva man skal lete etter. Hvis du ser et par kule sko i en YouTube-video, har det ikke vært lett å finne dem i en butikk. Eller hvis du ser noen spille et merkelig spill, kan du ikke google reglene hvis du ikke vet hva spillet heter. Dette løser Google med sine nye søkefunksjoner.

Circle to Search

Med en ny gest, som å holde inne hjemknappen, kan du åpne et søkeverktøy uten å måtte forlate appen du er inne i. Derfra kan du gjøre det som føles naturlig, som å ringe inn (circle), markere (highlight), skriblerier (scribble) eller trykke på (tap).

Foto: Google

Du kan for eksempel sirkle inn de kule skoene i en video og gjøre et bildesøk, få informasjon om hva de heter og hvor du kan kjøpe dem.

Funksjonen lanseres 31. januar og kommer ikke overraskende til Googles egne Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Mer uvanlig er det at Samsung er lanseringspartner, så for første gang vil også deres nylig lanserte Galaxy S24-mobiler få tilgang til funksjonen fra starten av. Den er tilgjengelig i de landene og på de språkene som støttes av Pixel-mobilene.

AI-drevet multisøk i Lens

I tillegg kommer muligheten til å få rikere og bedre informasjon fra Googles bildegjenkjenningsfunksjon Lens. Snart blir det mulig å rette kameraet (eller velge et bilde eller skjermbilde) mot noe og stille spørsmål om motivet. Dette drives av kunstig intelligens direkte på mobiltelefonen, selv om svarene fra nettet selvfølgelig krever en oppkobling.

Animering: Google

Du kan for eksempel rette kameraet mot et merkelig brettspill du ser på et loppemarked og få vite ikke bare hva det heter, men også hvordan du spiller det. Bare ved å spørre «hvordan spiller man dette?». AI brukes til å forstå spørsmålet, tolke bildet, finne ut sammenhengen mellom dem og generere svaret i klartekst.

Funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i USA og krever ikke lenger registrering hos Search Labs. Men Google sier at de håper å utvide til flere land og språk innen kort tid.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top