Nyhet

Google i gang med Connected Flight Mode

Google arbeider med en automatisk flymodus og har søkt om patent på den bakenforliggende teknologien.

Skrevet av / 16.07.23 - 10:00
Google i gang med Connected Flight Mode

Ifølge patenten med tittelen «Activating a Connected Flight Mode», innlevert til World Intellectual Property Organization (WIPO), har Google utviklet en teknologi som automatisk oppdager når du er om bord i et fly, og sømløst endrer dine bærbare enheter (mobil, laptopper og nettbrett) til oppkoblet flymodus.

Kanskje trenger vi i fremtiden aldri å skifte til og fra flymodus på mobilene – det vil de selv helt automatisk sørge for. Foto: Rudy & Peter Skitterians – Pixabay

Funksjonen skal også automatisk kunne deaktivere sikkerhetskopiering, oppdatering av apper og programmer etc., og når man har gått av flyet skifter enheten sømløst tilbake til normal modus, reaktiverer mobiltilkobling og gjenoppretter standardinnstillingene.

Bilde fra Googles patentsøknad «Activating a Connected Flight Mode». Illustrasjon: WIPO.

Da dette er en patent, er det ingen garanti for at funksjonen noensinne vil bli virkelighet – Google og andre selskaper sender regelmessig inn patenter og bare en liten del av dem ser dagens lys – men om Connected Flight Mode lanseres kan det bli en funksjon mange vil sette pris på.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top