Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Galaxy Watch vil kunne varsle deg om hjerteproblemer

Amerikanske helsemyndigheter har godkjent Samsung Galaxy Watch til å kontrollere uregelmessig hjerterytme.

Skrevet av / 14.05.23 - 11:22
Galaxy Watch vil kunne varsle deg om hjerteproblemer

Smartklokker har gått fra å være et verktøy for trening til å bli avgjørende for å holde oversikt over helsen din. De kan varsle om helseproblemer som ikke ville blitt oppdaget før de ble virkelig alvorlige. Et av disse områdene er å holde styr på hjertet. Nå har den amerikanske FDA (Food and Drug Administration) godkjent enda en slik funksjon i Samsung Galaxy Watch.

En av funksjonene som klokken allerede har, er å følge med på pulsen din og varsle deg hvis du har unormalt høy eller lav hjerterytme. Men nå vil den også kunne kontrollere forebyggende om hjertet ditt slår regelmessig eller uregelmessig. Hvis klokken oppdager uvanlig hjerterytme flere målinger på rad, vil brukeren varsles om at de kan ha atrieflimmer (AFib) – også kjent som hjerteflimmer.

Du får deretter beskjed om å bruke klokkens verktøy til å gjennomføre et forenklet EKG, som måler den elektriske aktiviteten i hjertet og hjerterytmen. Hvis også denne målingen viser at noe er unormalt, bør du kontakte en lege for en grundig helsesjekk.

 

This is yet another example of how Samsung prioritizes proactive safety solutions and enables users to receive a more holistic understanding of their cardiovascular and overall health», siger Hon Pak, Vice President and Head of the Digital Health Team, MX Business at Samsung Electronics

 

Funksjonen vil være en del av One UI 5-programvaren som kommer senere i år.

For at funksjonen skal kunne innføres i Europa, må den også godkjennes av EUs helsemyndigheter. Men hvis vi ser på Apple Watch som et eksempel, kom godkjenningen relativt fort, like etter at FDA hadde gitt grønt lys.

Samsung Watch One UI 5 bedre for helse og søvn

Nå viser Samsung frem hva vi kan forvente oss av den kommende oppdateringen av Watch-programvaren.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Lyd & Bilde
Scroll to Top