TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Fri EU-roaming forlenges til 2032

Den europeiske roamingavtalen som sørger for at du fritt kan bruke telefoni og data i hele EU, har nå blitt forlenget

forfatter
Publisert 10.12.21 - 13:37

Siden 2017 har det ikke kostet noe ekstra å bruke sin norske mobiltelefon i EU-landene.

Tidligere kunne dette fort samle seg opp til store summer. Mange mobiloperatører krevde f.eks. 100 kroner per MB data, med en gang man var ute av landet.

Men i 2017 vedtok Europa-Parlamentet en ny lovgivning, som forbød mobilselskapene å kreve ekstra gebyrer, når man bruker telefonen i et EU-land, de såkalte roamingtakstene. Siden da har dette dekket både telefonsamtaler, sms og mobilt nettverk. Men avtalen var midlertidig og ville vært utløpt d. 30. juni 2022.

Nå har Europa-Parlamentet medlemsstatene blitt enige om å forlenge avtalen, det kommer frem i en pressemelding fra Det Europeiske Råd.

Les også Apple, Google og Microsoft samarbeider om 6G Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.

Avtalen gjelder nå frem til 2032, og den har blitt forhandlet på plass av Slovenia, som for tiden har formannskapet for EU.

Bostjan Koritnik, Slovenia minister for offentlig administrasjon, kaller gratis roaming en av det indre digitale markedets store suksesshistorier.

«Avtalen har gjort kommunikasjon enklere og billigere når folk reiser i Europa,» sier han i pressemeldingen.

Avtalen gjelder for alle de 27 medlemslandene samt for Norge, Island og Liechtenstein.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend