Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

5G sin avløser venter i kulissene

Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.

Skrevet av / 14.11.20 - 15:02
5G sin avløser venter i kulissene

Selv om Apple først for ganske nylig lanserte sine første iPhones med 5G – iPhone 12, iPhone 12 Pro og resten av iPhone 12-serien – er selskapet allerede i gang med å utvikle den kommende 6G-teknologien sammen med en rekke store partnere.

Det skriver den amerikanske organisasjonen, Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), i en pressemelding.

Flere internasjonale virksomheter deltar i det nordamerikanske samarbeidet om å utvikle den kommende 6G-teknologien.

I pressemeldingen står det at Apple deltar i den såkalte Next G Alliance, som både skal videreutvikle 5G-teknologien samt sikre nordamerikansk, teknologisk dominans i det kommende tiåret via utviklingen av den kommende 6G-teknologien.

Utover Apple består Next G Alliance av virksomheter som Ericsson, Facebook, Google, Intel, LG, Microsoft, Nokia, Qualcomm og Samsung.

Les også Vi har testet 5G. Så du ikke trenger å gjøre det! 5G vil kanskje revolusjonere verden, men i første omgang ikke mobilen din!

Alliansen ble grunnlagt i oktober måned, og arbeidet med å utpeke en styringsgruppe vil bli innledet i den kommende uken.

Selv om Next G Alliance som utgangspunkt er en amerikansk interesseorganisasjon, er flere av de nevnte medlemmene internasjonale virksomheter – f.eks. Ericsson, LG, Nokia og Samsung – men kinesiske virksomheter som Huawei og ZTE, som er boikottet av de amerikanske myndighetene, kan ikke delta i samarbeidet, skriver Mobile World Live.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “5G sin avløser venter i kulissene”

  1. Gammelt nytt dette nå.
    Bl.a Samsung har jobbet med 6G en stund. 2028 eller noe sånt skal det vel begynne å testes ut der borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top