Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

5G sin avløser venter i kulissene

Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.

Selv om Apple først for ganske nylig lanserte sine første iPhones med 5G – iPhone 12, iPhone 12 Pro og resten av iPhone 12-serien – er selskapet allerede i gang med å utvikle den kommende 6G-teknologien sammen med en rekke store partnere.

Det skriver den amerikanske organisasjonen, Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), i en pressemelding.

Flere internasjonale virksomheter deltar i det nordamerikanske samarbeidet om å utvikle den kommende 6G-teknologien.

I pressemeldingen står det at Apple deltar i den såkalte Next G Alliance, som både skal videreutvikle 5G-teknologien samt sikre nordamerikansk, teknologisk dominans i det kommende tiåret via utviklingen av den kommende 6G-teknologien.

Utover Apple består Next G Alliance av virksomheter som Ericsson, Facebook, Google, Intel, LG, Microsoft, Nokia, Qualcomm og Samsung.

Annonse
Vi har testet 5G. Så du ikke trenger å gjøre det! 5G vil kanskje revolusjonere verden, men i første omgang ikke mobilen din!

Alliansen ble grunnlagt i oktober måned, og arbeidet med å utpeke en styringsgruppe vil bli innledet i den kommende uken.

Selv om Next G Alliance som utgangspunkt er en amerikansk interesseorganisasjon, er flere av de nevnte medlemmene internasjonale virksomheter – f.eks. Ericsson, LG, Nokia og Samsung – men kinesiske virksomheter som Huawei og ZTE, som er boikottet av de amerikanske myndighetene, kan ikke delta i samarbeidet, skriver Mobile World Live.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. W3Z

    15.11.20 at 03:04

    Gammelt nytt dette nå.
    Bl.a Samsung har jobbet med 6G en stund. 2028 eller noe sånt skal det vel begynne å testes ut der borte.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.