Nyhet

Første titt på Motorola Razr 40 Ultra

Se ekslusive bilder og les om alle spesifikasjonene her.

Skrevet av / 01.06.23 - 20:00
Første titt på Motorola Razr 40 Ultra

Med fjorårets Razr 2022 etablerte Motorola seg som den absolutte kongen av klapptelefoner. I hvert fall midlertidig, for Samsung og deres Galaxy Z Flip-modeller byr stadig på beinhard konkurranse.

Les også Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.

Men Motorola satser nå enda mer, og den amerikanske (men kinesisk-eide) mobilprodusenten har i dag presentert en oppdatert, brettbar smarttelefon, nemlig den nye Motorola Razr 40 Ultra.

Vi har allerede mottatt et test-eksemplar av den smarte klapptelefonen, og vi byr derfor på et bildedryss som gir deg en nærmere kikk på den splitternye mobilen.

Motorola Razr 40 Ultra
Den svarte esken inneholder en Motorola Razr 40 Ultra, samt en 33 W lader. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Razr Ultra 40 har et batteri på 3800 mAh og støtter hurtiglading på opptil 30 W og trådløs lading på 5 W. Klapptelefonen har samme prosessor som fjorårets Razr 2022, altså en Snapdragon 8+ Gen 1, samt opptil 512 GB lagringsplass og 12 GB RAM. Og den kjører Android 13.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra er både tynnere og lettere enn forgjengeren. Den veier 188,5 gram og måler 73,95 x 170,83 x 6,99 mm i utbrettet tilstand. (Foto: Peter Gotschalk)

Når det gjelder nettverk, er det blitt plass til en liten oppgradering i form av Bluetooth 5.3, og i likhet med forgjengeren støtter Razr 40 Ultra 5G, Wi-Fi 6E samt NFC, eSIM og alle vanlige navigasjonsstandarder, inkludert GPS, GLONASS, Galileo og Beidou.

Motorola Razr 40 Ultra
Ifølge Motorola har den nye klapptelefonen et nydesignet og slankere hengsel, som takket være de to aksene også gjør telefonen slankere når den er brettet sammen. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola har gjort sitt beste for å gjøre den nye mobilen så robust som mulig. I tillegg til IP52-beskyttelsen (sprut- og støvtett) som også forgjengeren hadde, er både den brettbare skjermen og ekstraskjermen på utsiden av mobilen beskyttet av Gorilla Glass Victus. Det er også ansiktsgjenkjenning, og fingeravtrykksleser integrert i av/på-knappen.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola lover at Razr 40 Ultra har den hittil største brettbare skjermen. OLED-skjermen måler 6,9″ og har en oppløsning på 2640 x 1080 piksler (FHD+) og en pikseltetthet på 413 ppi. Maksimal lysstyrke er på 1400 nits, mens oppdateringsfrekvensen er på imponerende 165 Hz (Foto: Peter Gotschalk).

Men det er faktisk den lille skjermen på utsiden av enheten som er den største nyheten i forhold til tidligere Razr-modeller. Den er nå mye større og har flere funksjoner enn tidligere, inkludert vær, kalendervisning og til og med spill som Golf Adventures og Tiger Run.

Motorola Razr 40 Ultra
Den største ekstraskjermen på en brettbar mobiltelefon hittil. Den lille OLED-skjermen måler 3,6″ (til sammenligning var skjermen på den aller første iPhone 3,5″). Oppløsningen er på 1066 x 1056 piksler. (Foto: Peter Gotschalk)

På lydsiden byr Motorola Razr 40 Ultra på Dolby Atmos og spatial audio (romlig lyd).

Motorola Razr 40 Ultra
I likhet med Razr 2022 kommer Motorola Razr 40 Ultra også med et dobbeltkamera. Nå med en 12 Mp vidvinkel (f/1,5, 1,4 μm, OIS) og en 13 Mp ultravidvinkel (f/2,2, 1,12 μm), mens selfiekameraet, som er innebygd i den brettbare skjermen, er på 32 Mp. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgjengelighet

Motorola Razr 40 Ultra kommer i fargene Infinite Black, Glacier Blue og Viva Magenta. På det norske markedet er den tilgjengelig i en konfigurasjon med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring, og den veiledende prisen er på 13.490 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

6 hendelser på “Første titt på Motorola Razr 40 Ultra”

 1. Espen Hordnes

  Helt praktfullt Peter,som vanlig,den gleder jeg meg til og se holde i hånden min,og så vurdere kjøp.takk for god info.

 2. Tor Hilmen

  Dere glemmer totalt den største fordelen med skjermen på baksiden – den kan kjøre så og si alle apper! Det er videreføring av tidligere Razr fra 2021 og 2022, og noe som bare Razr kan gjøre.

  1. Peter Gotschalk

   Vi har ikke glemt det. Som du selv siger, så er det funktionalitet, som også tidligere Razr-modeller har haft, så det er ikke nyt. 😉

  2. Tor Hilmen

   Dere tar for gitt at dette er noe alle vet fra før av? Tror dere tar feil der, men kjøra på.

  1. Peter Gotschalk

   Det står faktisk ikke specifikt i specs, men det går vi stærkt ud fra. Her er alle oplysninger om selfie-kameraet: 32MP (f/2.4, 0.7 μm) | 8MP (f/2.4, 1.4um) Quad Pixel
   Burst Shot, Gesture Selfie, Auto Smile Capture, Selfie Animation, Spot Color, Active Photo, Dual Capture, Live Filter, Face Beauty, Portrait Mode Beauty, HDR, Auto Night Vision, Portrait Night Vision, Photo Booth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top