Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

Nå vet vi hva Trump mente, da han for et par uker siden lovet å lette blokaden mot den kinesiske elektronikkgiganten.

Skrevet av / 10.07.19 - 16:18
Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

På G20-toppmøtet i Japan i slutten av juni uttalte Donald Trump at han ble overrasket over at et stort antall amerikanske virksomheter hadde blitt direkte rammet av den amerikanske regjeringens blokkering av Huawei. Han meddelte derfor at det igjen vil bli tillatt for amerikanske virksomheter å selge til kineserne.

Men etter toppmøtet var det en del usikkerhet om hvordan uttalelsen skulle fortolkes i praksis. Så selv om mange i teknologi-bransjen, og helt sikkert i Huawei, pustet lettet ut etter presidentens melding, så har de store teknologiselskapene ventet utålmodigt på en mer formell avklaring fra myndighetene.

Det kom så i går, skriver Ritzau som siterer Financial Times.

Tirsdag uttalte USAs handelsminister Wilbur Ross at regjeringen vil tildele lisenser til selskaper som selger til Huawei, under spesielle betingelser.

«For å innføre presidentens direktiv fra G20-møtet for to uker siden, vil USAs handelsministerium utstede lisenser der hvor det ikke vil utgjøre en fare for USAs nasjonale sikkerhet,» sa handelsministeren på tirsdag ifølge Financial Times.

Men Huawei vil fortsatt være på den amerikanske regjerings såkalte «entity list», og amerikanske selskaper som vil selge til den kinesiske elektronikkgiganten skal fortsatt godkjennes av de amerikanske myndighetene. Utover er det ikke visst hvilke produkter og teknologier som er omfattet av begrepet «nasjonal sikkerhet».

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top