Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

FDA godkjenner søvnapné-funksjonen i Samsung Health

De amerikanske helsemyndighetene har nå godkjent advarselen om åndedrettsstans i appen.

Skrevet av / 13.02.24 - 16:17
FDA godkjenner søvnapné-funksjonen i Samsung Health

Søvn er svært viktig for helsen, men mange av oss sover dårlig. Enda verre er det hvis du lider av søvnapné, som er pustestopp under søvn. Dette fører til oksygenmangel og stadige avbrudd i søvnen. Udiagnostisert søvnapné kan føre til høyt blodtrykk, koronar hjertesykdom, hjertesvikt, arytmi og hjerneslag. Ifølge amerikansk statistikk lider så mange som 25 % av mennene og 10 % av kvinnene av søvnapné. Mange av dem uten å vite om det.

Nå har programvarefunksjonen for å oppdage tegn på søvnapné i Samsung Health-appen blitt godkjent av Food and Drug Administration som medisinsk trygg. Appen bruker en Samsung Galaxy Watch og en Galaxy-mobiltelefon til å måle ting som puls, oksygenering og snorking og sammenstiller resultatene. Du må gjøre målingene over to netter før du får noen resultater.

Les også Hvor godt sover du egentlig? Holder ikke bare kontroll på hvordan du sover, men også hvorfor du ikke våkner uthvilt.

Apple har tidligere sagt at de jobber med en funksjon for søvnapné, en tjeneste som ryktes å komme med neste Apple Watch i 2024.

Funksjoner for bedre søvn

har blitt stadig mer fremtredende i Samsung Watch de siste årene. I USA vil funksjonen dukke opp i Samsung Health Monitor-appen for Galaxy Watch i løpet av tredje kvartal. Nå venter vi bare på at EU-myndighetene skal følge etter med en godkjenning.

Kilde: Pressemelding

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top