TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

forfatter
Publisert 07.06.22 - 13:58

EU har i lengre tid forsøkt å etablere en felles ladestandard for mobiler og annen bærbar elektronikk. Og nå er lovforslaget  offisielt vedtatt: USB-C blir felles ladekontakt fra og med slutten av 2024. Det melder EU-parlamentets komité på Twitter.

EU enige om felles ladestandard

Etter en lang prosess er det nå altså oppnådd enighet i EU-parlamentet mellom de 27 medlemslandene. . Avtalen omfatter blant annet mobiltelefoner, nettbrett/lesebrett, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I vedtaket settes det blant annet krav til at hurtigladere må være kompatible mellom de ulike produsentene. Bakgrunnen er å gjøre det enklere for forbrukerne, som får færre ladere å forholde seg til, og ikke minst redusere mengden med elektrisk avfall.

Apple har vært en kjent motstander av en felles ladestandard, og blant annet uttalt at det vil stoppe innovasjon. Men nå går det altså mot USB-C på iPhone, som lenge har benyttet Apples egen Lightning-kontakt.

Les også Slik blir iOS 16 Et nytt operativsystem er på vei til din iPhone. Ingenting revolusjonerende, men du får et drøss av spennende funksjoner
iOS16 TOP 1536x864 1

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde