Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

Skrevet av / 07.06.22 - 13:58
EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

EU har i lengre tid forsøkt å etablere en felles ladestandard for mobiler og annen bærbar elektronikk. Og nå er lovforslaget  offisielt vedtatt: USB-C blir felles ladekontakt fra og med slutten av 2024. Det melder EU-parlamentets komité på Twitter.

EU enige om felles ladestandard

Etter en lang prosess er det nå altså oppnådd enighet i EU-parlamentet mellom de 27 medlemslandene. . Avtalen omfatter blant annet mobiltelefoner, nettbrett/lesebrett, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I vedtaket settes det blant annet krav til at hurtigladere må være kompatible mellom de ulike produsentene. Bakgrunnen er å gjøre det enklere for forbrukerne, som får færre ladere å forholde seg til, og ikke minst redusere mengden med elektrisk avfall.

Apple har vært en kjent motstander av en felles ladestandard, og blant annet uttalt at det vil stoppe innovasjon. Men nå går det altså mot USB-C på iPhone, som lenge har benyttet Apples egen Lightning-kontakt.

Les også Slik blir iOS 16 Et nytt operativsystem er på vei til din iPhone. Ingenting revolusjonerende, men du får et drøss av spennende funksjoner
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top