TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

forfatter
Publisert 07.06.22 - 13:58

EU har i lengre tid forsøkt å etablere en felles ladestandard for mobiler og annen bærbar elektronikk. Og nå er lovforslaget  offisielt vedtatt: USB-C blir felles ladekontakt fra og med slutten av 2024. Det melder EU-parlamentets komité på Twitter.

EU enige om felles ladestandard

Etter en lang prosess er det nå altså oppnådd enighet i EU-parlamentet mellom de 27 medlemslandene. . Avtalen omfatter blant annet mobiltelefoner, nettbrett/lesebrett, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I vedtaket settes det blant annet krav til at hurtigladere må være kompatible mellom de ulike produsentene. Bakgrunnen er å gjøre det enklere for forbrukerne, som får færre ladere å forholde seg til, og ikke minst redusere mengden med elektrisk avfall.

Apple har vært en kjent motstander av en felles ladestandard, og blant annet uttalt at det vil stoppe innovasjon. Men nå går det altså mot USB-C på iPhone, som lenge har benyttet Apples egen Lightning-kontakt.

Les også Slik blir iOS 16 Et nytt operativsystem er på vei til din iPhone. Ingenting revolusjonerende, men du får et drøss av spennende funksjoner
iOS16 TOP 1536x864 1
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde