Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

EU-kommisjonen advarer Apple om USB-C-begrensninger

Neste år vil Apple måtte ha USB-C-lading på alle produkter, men det går rykter om at kun Apples kabler vil kunne lade enhetene med full hastighet.

Skrevet av / 07.05.23 - 19:59
EU-kommisjonen advarer Apple om USB-C-begrensninger

Allerede i 2021 hadde EU-kommisjonen fått nok av jungelen av ladestandarder for hjemmeelektronikk. De la derfor frem et forslag om at alle apparater som selges i EU må lades via USB-C, og at det skulle bli en felles standard for hurtiglading. Dette blir lovfestet i desember 2024.

Men ryktene har hevdet at Apple, i forkant av lanseringen av iPhone 15 i høst, holder på å masseprodusere USB-C-kabler. Kabler som skal inneholde en MFi-chip (Made for iPhone) som gjør at kun disse kablene gir full hastighet på overføringer og lading. Det vil si samme teknologi som tidligere gjorde at man ikke kunne bruke hvilken som helst Lightning-kabel.

Dette har fått Thierry Breton, kommissær med ansvar for det indre markedet, til å reagere. Ifølge Zeit Online skal han ha sendt et brev til Apple der han informerte om at det er “uakseptabelt å begrense interaksjonen med ladere”. Han skal i mars ha advart Apple om at “enheter som ikke oppfyller kravene til den standardiserte laderen ikke vil bli tillatt på EU-markedet”.

Det er også verdt å nevne at kravet ikke innføres før desember 2024, noe som ville tillate Apple å gjøre som de vil med iPhone 15 mellom september 2023 og desember 2024. Begrensningen kan imidlertid oppheves med en programvareoppdatering.

EU-forslaget till standardisering

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Innebygd dashcam i Pixel?

Nye Garmin-hjelpemidler for jakt

Bedre hjerteovervåking med Galaxy Watch

Skap video og musikk på iPaden din

Ny Sony toppmobil til innholdsskapere

Hele tre nye dingser fra Google!

Scroll to Top