Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

EU-kommisjonen advarer Apple om USB-C-begrensninger

Neste år vil Apple måtte ha USB-C-lading på alle produkter, men det går rykter om at kun Apples kabler vil kunne lade enhetene med full hastighet.

Skrevet av / 07.05.23 - 19:59
EU-kommisjonen advarer Apple om USB-C-begrensninger

Allerede i 2021 hadde EU-kommisjonen fått nok av jungelen av ladestandarder for hjemmeelektronikk. De la derfor frem et forslag om at alle apparater som selges i EU må lades via USB-C, og at det skulle bli en felles standard for hurtiglading. Dette blir lovfestet i desember 2024.

Men ryktene har hevdet at Apple, i forkant av lanseringen av iPhone 15 i høst, holder på å masseprodusere USB-C-kabler. Kabler som skal inneholde en MFi-chip (Made for iPhone) som gjør at kun disse kablene gir full hastighet på overføringer og lading. Det vil si samme teknologi som tidligere gjorde at man ikke kunne bruke hvilken som helst Lightning-kabel.

Dette har fått Thierry Breton, kommissær med ansvar for det indre markedet, til å reagere. Ifølge Zeit Online skal han ha sendt et brev til Apple der han informerte om at det er “uakseptabelt å begrense interaksjonen med ladere”. Han skal i mars ha advart Apple om at “enheter som ikke oppfyller kravene til den standardiserte laderen ikke vil bli tillatt på EU-markedet”.

Det er også verdt å nevne at kravet ikke innføres før desember 2024, noe som ville tillate Apple å gjøre som de vil med iPhone 15 mellom september 2023 og desember 2024. Begrensningen kan imidlertid oppheves med en programvareoppdatering.

EU-forslaget till standardisering

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top