Rykter

Dette bildet skal være 3D-grafikk direkte fra Amazons designere.
forfatter

Amazon er på vei med en ny smartmobil, sies det. Den skal lage mye bråk i markedet, ryktes det. Så langt vet vi ingenting om den, annet enn noen rykter.

3D
Ett rykte er at Amazon-mobilen skal ha en brillefri 3D-skjerm, med sensorer som vet nøyaktig hvor brukerens øyne befinner seg – og dermed kan presentere et 3D-bilde uten sweetspot-problematikken som til nå har preget brillefrie 3D-skjermer. Dette blir i så fall markedets første skjerm med denne teknologien, og da regner vi også med TV-markedet.

Utseendet av den påståtte Amazon-mobilen er passende med dagens mobiler, ikke helt ulikt iPhone sitt.

Mobiltelefonen på bildet synes med berøringsskjerm, ørehøyttaler og det som antakelig er en «hjem-knapp». På bunnen ser vi høyttaleren og mikrofonen, imellom disse sitter micro USB-kontakten.

Seks kameraer
AppleInsider rapporterte oktober i fjor at Amazon planlegger å lansere en smartmobil i år, som blant annet vil ha funksjoner som øyesporing og brillefri 3D. Mobilen forventes å besitte intet mindre enn seks kameraer(!): de vanlige front- og bakkameraene til bilder, og fire ekstra kameraer for 3D-sensorfunksjoner.

Telefonen var etter sigende lekket tidligere i april, med informasjon om kameraene og bilder av en prototype. Mobilen var vist med en 4,7 tommers skjerm.

Om alt dette stemmer, og hva prisen i så fall skal bli, er vi meget spent på. Amazon har så langt hatt en meget aggressiv prispolitikk på sine nettbrett, men hvor billig er det mulig å lage en mobil som gjør James Bond misunnelig?

Kilde: AppleInsider

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også