Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Er dette Amazons mobiltelefon?

Dette bildet skal være 3D-grafikk direkte fra Amazons designere.

Skrevet av / 01.05.14 - 21:41
Er dette Amazons mobiltelefon?

Amazon er på vei med en ny smartmobil, sies det. Den skal lage mye bråk i markedet, ryktes det. Så langt vet vi ingenting om den, annet enn noen rykter.

3D
Ett rykte er at Amazon-mobilen skal ha en brillefri 3D-skjerm, med sensorer som vet nøyaktig hvor brukerens øyne befinner seg – og dermed kan presentere et 3D-bilde uten sweetspot-problematikken som til nå har preget brillefrie 3D-skjermer. Dette blir i så fall markedets første skjerm med denne teknologien, og da regner vi også med TV-markedet.

Utseendet av den påståtte Amazon-mobilen er passende med dagens mobiler, ikke helt ulikt iPhone sitt.

Mobiltelefonen på bildet synes med berøringsskjerm, ørehøyttaler og det som antakelig er en «hjem-knapp». På bunnen ser vi høyttaleren og mikrofonen, imellom disse sitter micro USB-kontakten.

Seks kameraer
AppleInsider rapporterte oktober i fjor at Amazon planlegger å lansere en smartmobil i år, som blant annet vil ha funksjoner som øyesporing og brillefri 3D. Mobilen forventes å besitte intet mindre enn seks kameraer(!): de vanlige front- og bakkameraene til bilder, og fire ekstra kameraer for 3D-sensorfunksjoner.

Telefonen var etter sigende lekket tidligere i april, med informasjon om kameraene og bilder av en prototype. Mobilen var vist med en 4,7 tommers skjerm.

Om alt dette stemmer, og hva prisen i så fall skal bli, er vi meget spent på. Amazon har så langt hatt en meget aggressiv prispolitikk på sine nettbrett, men hvor billig er det mulig å lage en mobil som gjør James Bond misunnelig?

Kilde: AppleInsider

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top