Apple lanserer iPhone 12 d. 13. oktober

Under overskriften "Hi, Speed" har Apple inviteret til den andre produktlanseringen på bare én måned.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke mer enn tre uker siden Apple lanserte Apple Watch 6 og Apple Watch SE samt to nye iPads, men på tirsdag får vi igjen en ny lansering. Apples neste produktlansering finner nemlig sted den 13. oktober under overskriften “Hi Speed”, og vi tørr gjette at lanseringen hovedsakelig kommer til å handle om iPhone 12.

Neste produktlansering fra Apple finner sted på tirsdag d. 13. oktober kl. 19:00 norsk tid. (Foto: Apple)

Aktuelle rykter om iPhone 12

Og nå som lanseringen er så nærme, er det på tide å se på hva Apple har planlagt for den kommende iPhone.

Ifølge 9to5mac.com forventes Apple å lansere hele fire nye iPhone 12-modeller: En 5,4″ iPhone 12, en 6,1″ iPhone 12 Max, 6,1″ iPhone 12 Pro og sist, men ikke minst en 6,7″ iPhone 12 Pro Max. Den primære forskjellen på de forskjellige modeller – utover skjermstørrelsen – blir angivelig kameraet.

iPhone 12 og iPhone 12 Max forventes å komme med to kameralinser – altså i utgangspunktet samme konfigurasjon som den eksisterende iPhone 11 – mens iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max forventes begge å komme med triple-kamera samt en helt ny LiDAR-scanner. LiDAR står for “Light Detection and Ranging2 og er en teknologi til måle omgivelsene i 3D. Teknologien er også kjent fra selvkjørende biler, som bruker LiDAR til å orientere seg.

Alle iPhone 12-modellene får OLED-skjerm samt 5G mmWave 5G så vel som sub-6GHZ 5G), og designmessig skal det være snakk om en tilbakevending til utseendet med skarpe linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner, som vi kjenner fra iPhone 4 og iPhone 5 – og nå også den nye utgaven av iPad Air.

Annonse

One more thing …

Oppmerksomme lesere har kanskje lagt merke til at hodetelefoner og høyttalere fra selskaper som Bose, Logitech og Sonos ikke har vært mulig å kjøpe vi Apples online-butikk siden slutten av september.

Nå har Bloomberg rapportert at medarbeidere i Apples fysiske butikker også har blitt bedt om å fjerne produktene fra hyllene. Tilbake i butikkene – fysiske og online – er bare produkter fra Apples eget merke, Beats.

Med neste ukes lanseringsevent i vente gir det plutselig veldig mening. En rekke rykter peker på at Apple selv er på vei med “ordentlige” over-ear hodetelefoner ved navnet AirPods Studio, likt som elektronikkgiganten fra Cupertino også skulle ha planer om å lansere en mini-versjon av Apples smarte HomePod-høyttaler. HomePod mini skulle størrelses- og prismessig komme til å befinne seg i samme kategori som Google Home Mini.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.