Apple lanserer iPhone 12 d. 13. oktober

Under overskriften "Hi, Speed" har Apple inviteret til den andre produktlanseringen på bare én måned.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke mer enn tre uker siden Apple lanserte Apple Watch 6 og Apple Watch SE samt to nye iPads, men på tirsdag får vi igjen en ny lansering. Apples neste produktlansering finner nemlig sted den 13. oktober under overskriften «Hi Speed», og vi tørr gjette at lanseringen hovedsakelig kommer til å handle om iPhone 12.

Neste produktlansering fra Apple finner sted på tirsdag d. 13. oktober kl. 19:00 norsk tid. (Foto: Apple)

Aktuelle rykter om iPhone 12

Og nå som lanseringen er så nærme, er det på tide å se på hva Apple har planlagt for den kommende iPhone.

Ifølge 9to5mac.com forventes Apple å lansere hele fire nye iPhone 12-modeller: En 5,4″ iPhone 12, en 6,1″ iPhone 12 Max, 6,1″ iPhone 12 Pro og sist, men ikke minst en 6,7″ iPhone 12 Pro Max. Den primære forskjellen på de forskjellige modeller – utover skjermstørrelsen – blir angivelig kameraet.

iPhone 12 og iPhone 12 Max forventes å komme med to kameralinser – altså i utgangspunktet samme konfigurasjon som den eksisterende iPhone 11 – mens iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max forventes begge å komme med triple-kamera samt en helt ny LiDAR-scanner. LiDAR står for «Light Detection and Ranging2 og er en teknologi til måle omgivelsene i 3D. Teknologien er også kjent fra selvkjørende biler, som bruker LiDAR til å orientere seg.

Alle iPhone 12-modellene får OLED-skjerm samt 5G mmWave 5G så vel som sub-6GHZ 5G), og designmessig skal det være snakk om en tilbakevending til utseendet med skarpe linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner, som vi kjenner fra iPhone 4 og iPhone 5 – og nå også den nye utgaven av iPad Air.

One more thing …

Oppmerksomme lesere har kanskje lagt merke til at hodetelefoner og høyttalere fra selskaper som Bose, Logitech og Sonos ikke har vært mulig å kjøpe vi Apples online-butikk siden slutten av september.

Nå har Bloomberg rapportert at medarbeidere i Apples fysiske butikker også har blitt bedt om å fjerne produktene fra hyllene. Tilbake i butikkene – fysiske og online – er bare produkter fra Apples eget merke, Beats.

Med neste ukes lanseringsevent i vente gir det plutselig veldig mening. En rekke rykter peker på at Apple selv er på vei med «ordentlige» over-ear hodetelefoner ved navnet AirPods Studio, likt som elektronikkgiganten fra Cupertino også skulle ha planer om å lansere en mini-versjon av Apples smarte HomePod-høyttaler. HomePod mini skulle størrelses- og prismessig komme til å befinne seg i samme kategori som Google Home Mini.

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar