Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

En flom av nye funksjoner i Apples operativsystem

Neste år kan Android- og iMessage-brukere endelig kommunisere mer likt

Skrevet av / 11.06.24 - 12:29
En flom av nye funksjoner i Apples operativsystem

På Apples utviklerkonferanse i går presenterte Apple sine planer for operativsystemene i iPhone, iPad, Apple Watch, Apple Vision Pro og Apple Mac-datamaskinene. Som vanlig er det mye finpuss, men også noen etterlengtede funksjoner som støtte for rike tekstmeldinger mellom iPhone og Android, og noen overraskelser som iPhone-speiling, der du kan bruke iPhone fullt ut på Mac-skjermen. I tillegg viste Apple endelig frem sin visjon for KI, kalt Apple Intelligence, men det sparer vi til en egen artikkel.

Foto: Apple

iOS 18:

 • Tilpasningsmuligheter for start- og låseskjermen: Brukerne kan nå tilpasse start- og låseskjermen med widgeter, apper og andre elementer på en mer fleksibel måte. Kontrollsentrene kan også tilpasses mer fritt.
 • Personvernfunksjoner: Apper kan låses og skjules helt for nysgjerrige øyne. Du kan også koble til tilbehør uten å gi dem tilgang til hele nettverket.
 • Redesignet fotoapp: Fotoappen har fått nytt design og inneholder nye funksjoner som Memories og Live Lookups. Memories bruker maskinlæring til automatisk å lage lysbildefremvisninger av bildene og videoene dine, mens Live Lookups gir deg mer informasjon om objektene du tar bilder av. Med Opprydding kan du fjerne uønskede elementer fra bilder.
 • Nye funksjoner i Meldinger: Meldinger inneholder nye måter å kommunisere på, med effekter, trykk tilbake og planlagt sending. Du kan nå bruke effekter for å gjøre meldingene dine mer visuelt tiltalende, og du kan bruke Tapbacks for å svare raskt på meldinger uten å måtte skrive noe. Du kan også planlegge meldinger som skal sendes på et senere tidspunkt.
Les også Apple gir etter på SMS Neste år vil Android- og iMessage-brukere endelig kunne kommunisere på mer like linje.
 • Blå og grønne bobler: Viktigst av alt er at du nå kan sende meldinger med mediefunksjoner til Android-mobiler, i stedet for å måtte bruke tredjeparts chat-apper.
 • Mail: Får samme automatiske sortering av meldinger i kategorier som Gmail.Passord.Den gamle nøkkelringen er oppgradert til Passwords, som synkroniserer passord, passordkoder, Wi-Fi
 • Password: passord og annen påloggingsinformasjon mellom Apple-enheter, og til og med iCloud for Windows.
 • Tap to Cash: Direkte overføring via Apple Pay mellom to iPhones. Uklart når eller om det kommer.

Les alle nyhetene hos Apple

Foto: Apple

iPadOS 18:

I tillegg til de fleste av nyhetene ovenfor, får iPad noen spesifikke nyheter.

 • Kalkulator: Det er helt uforståelig at kalkulatoren har manglet på iPad. Men nå som den er her, er den veldig kraftig, og man kan å skrive matematiske uttrykk ved hjelp av Apple Pencil.
 • Smart Script: Håndskrevet tekst kan nå justeres automatisk for å gjøre den mer lesbar når du skriver notater.
 • Tab Bar: En flytende menylinje, som også kan tilpasses, er et praktisk alternativ til sidefeltet i apper.

Les alle nyheter hos Apple

Foto: Apple

WatchOS 11

 • Vitals: Alle målinger av helsedata oppsummeres i Vitals-appen, som gir en rask oversikt over den generelle helsesituasjonen og advarer hvis verdiene er unormale.
 • Treningsbelastning: En måte å måle intensiteten og varigheten av treningsøktene over tid for å optimalisere treningen til for eksempel et maratonløp.
 • Aktivitetsringer: Enklere å vise akkurat de dataene du ønsker, samt mulighet til å ta en hviledag, for eksempel ved skade, uten at det påvirker pågående utfordringer.
 • Smart Traven: Den kan nå foreslå widgeter basert på klokkeslett, dato, sted og daglige rutiner. Nye stormvarsler kan varsle deg på forhånd

Les om alla nyheter hos Apple

Din iPhone på Mac-skjermen! (Foto: Apple)

MacOS Sequoia

 • iPhone Mirroring: Med iPhone Mirroring kan du styre iPhone fra Mac-en. Du kan bruke musen og tastaturet på Mac-en til å navigere på iPhone, bruke apper og til og med spille spill.
 • Alla apper: macOS får også de nye funksjonene i Meldinger, Passord, Kart, Bilder, Notater, Kalkulator og Kalender som iOS- og iPadOS-enheter har fått.

Les alle nyheter hos Apple

Tilgjengelighet

Som vanlig vil operativsystemene være tilgjengelige for utviklere nå, men i neste måned kan du laste ned en offentlig betaversjon hvis du er modig. De fullstendige versjonene blir tilgjengelige i løpet av høsten.

En rask oversikt:

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top