Search
Generic filters

Dobbelt operativsystem stanses

Rapporter viser til at både Google og Microsoft vil knuse drømmen om produkter med dobbelt OS.

Først kommer rapporter fra Taiwan som henviser til at Google vil stanse Asus sin nettbrett/ultrabook-hybrid Transformer Book Duet, som skal kjøre både Android og Windows operativsystem. Så kommer en artikkel fra Wall Street Journal som sier at også Microsoft vil stanse slike produkter. Resultatet er at Transformer Book Duet, som ble avduket på CES 2014, blir utsatt på ubestemt tid.

Vil ikke slippe til hverandre
Verken Google eller Microsoft vil gi brukerne tilgang til et konkurrerende operativsystem. Det er nok spesielt uinteressant for Google, som har alt å tape på at Microsofts Windows Phone-system får stor utbredelse. Artikkelen i Wall Street Journal sier at Microsoft på sin side ikke ønsker at Android via slike enheter får fotfeste til bedriftsbruk, hvor Microsofts programvare dominerer.

Dersom mobil- og nettbrettprodusenter forsøker å lansere enheter som kan kjøre begge operativsystemene, kan Google rett og slett nekte dem adgang til app-butikken Google Play Store, som gjør produktet verdiløst. Det hjelper lite at Android er åpen kilde, når det som gjør operativsystemet spennende, altså appene, blir sperret.

Microsoft kan på sin side stanse markedsføringssubsidiene sine til selskaper som lager Windows-enheter hvis de fortsetter sine planer om dobbelt operativsystem. Disse subsidiene er viktige for PC-produsenter, da marginene er så små at det ellers er vanskelig å tjene penger.

Flere modeller stanses
I tillegg til å utsette Transformer Book Duet vil Asus også stanse salget av to alt-i-ett-maskiner med dobbelt OS som ble sluppet i fjor, nemlig Transformer AiO P1801 og P1802. Transformer Book Trio TX201L har vi ikke hørt noe om i så måte, og det kan tenkes denne går klar siden den i tillegg til Android kjører Windows 8.1 og ikke Windows Phone.

Intel lider også under denne krigen mellom Google og Microsoft, da chipprodusenten på CES viste frem en prosessor spesielt laget for enheter med dobbelt operativsystem.

Hva med mobiltelefonene?
Hva som skjer med mobiltelefoner med dobbelt operativsystem, er mer uvisst. Microsoft-eide Nokia har jo selv lansert en mobiltelefon med Android, og det har vært spekulert i om ikke indiske Karbonn Mobiles er på gang med en mobil som kjører begge, etter å ha skrevet under på en lisenskontrakt med Microsft.

Det kan nå imidlertid se mørkt ut for slike mobiltelefoner.

Kilde: bgr.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!