Operativsystem

Rapporter viser til at både Google og Microsoft vil knuse drømmen om produkter med dobbelt OS.
Annonse
Annonse
forfatter

Først kommer rapporter fra Taiwan som henviser til at Google vil stanse Asus sin nettbrett/ultrabook-hybrid Transformer Book Duet, som skal kjøre både Android og Windows operativsystem. Så kommer en artikkel fra Wall Street Journal som sier at også Microsoft vil stanse slike produkter. Resultatet er at Transformer Book Duet, som ble avduket på CES 2014, blir utsatt på ubestemt tid.

Vil ikke slippe til hverandre
Verken Google eller Microsoft vil gi brukerne tilgang til et konkurrerende operativsystem. Det er nok spesielt uinteressant for Google, som har alt å tape på at Microsofts Windows Phone-system får stor utbredelse. Artikkelen i Wall Street Journal sier at Microsoft på sin side ikke ønsker at Android via slike enheter får fotfeste til bedriftsbruk, hvor Microsofts programvare dominerer.

Dersom mobil- og nettbrettprodusenter forsøker å lansere enheter som kan kjøre begge operativsystemene, kan Google rett og slett nekte dem adgang til app-butikken Google Play Store, som gjør produktet verdiløst. Det hjelper lite at Android er åpen kilde, når det som gjør operativsystemet spennende, altså appene, blir sperret.

Microsoft kan på sin side stanse markedsføringssubsidiene sine til selskaper som lager Windows-enheter hvis de fortsetter sine planer om dobbelt operativsystem. Disse subsidiene er viktige for PC-produsenter, da marginene er så små at det ellers er vanskelig å tjene penger.

Flere modeller stanses
I tillegg til å utsette Transformer Book Duet vil Asus også stanse salget av to alt-i-ett-maskiner med dobbelt OS som ble sluppet i fjor, nemlig Transformer AiO P1801 og P1802. Transformer Book Trio TX201L har vi ikke hørt noe om i så måte, og det kan tenkes denne går klar siden den i tillegg til Android kjører Windows 8.1 og ikke Windows Phone.

Annonse

Intel lider også under denne krigen mellom Google og Microsoft, da chipprodusenten på CES viste frem en prosessor spesielt laget for enheter med dobbelt operativsystem.

Hva med mobiltelefonene?
Hva som skjer med mobiltelefoner med dobbelt operativsystem, er mer uvisst. Microsoft-eide Nokia har jo selv lansert en mobiltelefon med Android, og det har vært spekulert i om ikke indiske Karbonn Mobiles er på gang med en mobil som kjører begge, etter å ha skrevet under på en lisenskontrakt med Microsft.

Det kan nå imidlertid se mørkt ut for slike mobiltelefoner.

Kilde: bgr.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.