Nyhet

Brennende Samsung-mobil tvang fly til evakuering

En Samsung Galaxy A21 selvantente rett etter at flyet fra Alaska Airlines landet i Seattle.

Skrevet av / 26.08.21 - 12:43
Brennende Samsung-mobil tvang fly til evakuering

Mon tro om denne historien gjør ingeniører og markedsføringsfolk i Samsung svette i pannen?

The Seattle Times kunne i hvert fall rapportere at en mobiltelefon hadde tatt fyr på et rutefly fra Alaska Airlines, rett etter at flyet hadde landet på Seattle-Tacoma International Airport.

Denne brennende smarttelefonen utviklet så mye røyk at flybesetningen umiddelbart satte igang evakuering via flyets nødutganger. To passasjerer måtte også behandles for røykforgiftning på et lokalt sykehus.

Men hvilken mobil var det snakk om?

Perry Cooper, en talsperson til flyplassen i Seattle skriver i en mail til Seattle Times, at det var snakk om en Samsung-mobil.

«Etter å ha undersøkt saken grundig kan jeg konstantere at mobilen var brent til ugjenkjennelighet. Men under et avhør av mobilens eier foretatt av lufthavnspolitiet fortalte passasjeren at det var snakk om en Samsung Galaxy A21.»

En Samsung Galaxy A21 brøt ut i brann og ble årsaken til at et fly fra Alaska Airlines måtte evakueres, rett etter det hadde landet i Seattle fra New Orleans.   (Foto: Samsung)

Personalet slukket ilden i telefonen ved hjelp av brannslukkere og en brannsikker batteripose, men posen kunne ikke forhindre den kraftige røykutviklingen.

Hendelsen minner en del om Samsungs store problemer med Galaxy Note 7-modellen for fem år siden.

Etter flere tilfeller av Note 7-mobiler som overopphetet og tok fyr i hendene på sine eiere, måtte Samsung raskt trekke Galaxy Note 7 fra markedet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Scroll to Top