Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Brennende Samsung-mobil tvang fly til evakuering

En Samsung Galaxy A21 selvantente rett etter at flyet fra Alaska Airlines landet i Seattle.

Mon tro om denne historien gjør ingeniører og markedsføringsfolk i Samsung svette i pannen?

The Seattle Times kunne i hvert fall rapportere at en mobiltelefon hadde tatt fyr på et rutefly fra Alaska Airlines, rett etter at flyet hadde landet på Seattle-Tacoma International Airport.

Denne brennende smarttelefonen utviklet så mye røyk at flybesetningen umiddelbart satte igang evakuering via flyets nødutganger. To passasjerer måtte også behandles for røykforgiftning på et lokalt sykehus.

Men hvilken mobil var det snakk om?

Annonse

Perry Cooper, en talsperson til flyplassen i Seattle skriver i en mail til Seattle Times, at det var snakk om en Samsung-mobil.

«Etter å ha undersøkt saken grundig kan jeg konstantere at mobilen var brent til ugjenkjennelighet. Men under et avhør av mobilens eier foretatt av lufthavnspolitiet fortalte passasjeren at det var snakk om en Samsung Galaxy A21.»

Annonse

En Samsung Galaxy A21 brøt ut i brann og ble årsaken til at et fly fra Alaska Airlines måtte evakueres, rett etter det hadde landet i Seattle fra New Orleans.   (Foto: Samsung)

Personalet slukket ilden i telefonen ved hjelp av brannslukkere og en brannsikker batteripose, men posen kunne ikke forhindre den kraftige røykutviklingen.

Hendelsen minner en del om Samsungs store problemer med Galaxy Note 7-modellen for fem år siden.

Etter flere tilfeller av Note 7-mobiler som overopphetet og tok fyr i hendene på sine eiere, måtte Samsung raskt trekke Galaxy Note 7 fra markedet.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.