TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Brennende Samsung-mobil tvang fly til evakuering

En Samsung Galaxy A21 selvantente rett etter at flyet fra Alaska Airlines landet i Seattle.

forfatter
Publisert 26.08.21 - 12:43

Mon tro om denne historien gjør ingeniører og markedsføringsfolk i Samsung svette i pannen?

The Seattle Times kunne i hvert fall rapportere at en mobiltelefon hadde tatt fyr på et rutefly fra Alaska Airlines, rett etter at flyet hadde landet på Seattle-Tacoma International Airport.

Denne brennende smarttelefonen utviklet så mye røyk at flybesetningen umiddelbart satte igang evakuering via flyets nødutganger. To passasjerer måtte også behandles for røykforgiftning på et lokalt sykehus.

Men hvilken mobil var det snakk om?

Perry Cooper, en talsperson til flyplassen i Seattle skriver i en mail til Seattle Times, at det var snakk om en Samsung-mobil.

«Etter å ha undersøkt saken grundig kan jeg konstantere at mobilen var brent til ugjenkjennelighet. Men under et avhør av mobilens eier foretatt av lufthavnspolitiet fortalte passasjeren at det var snakk om en Samsung Galaxy A21.»

En Samsung Galaxy A21 brøt ut i brann og ble årsaken til at et fly fra Alaska Airlines måtte evakueres, rett etter det hadde landet i Seattle fra New Orleans.   (Foto: Samsung)

Personalet slukket ilden i telefonen ved hjelp av brannslukkere og en brannsikker batteripose, men posen kunne ikke forhindre den kraftige røykutviklingen.

Hendelsen minner en del om Samsungs store problemer med Galaxy Note 7-modellen for fem år siden.

Etter flere tilfeller av Note 7-mobiler som overopphetet og tok fyr i hendene på sine eiere, måtte Samsung raskt trekke Galaxy Note 7 fra markedet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde