TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Blir Apples billigste mobil

IPhone SE får farten fra 11 Pro med en 4,7'' skjerm.

forfatter
Publisert 15.04.20 - 17:32

Ryktene har som vanlig versert en stund, men nå er endelig Apples nye iPhone SE her, og det ble ikke helt den mobilen vi ventet.

Den nye 2020-modellen av iPhone SE er som ventet større enn den gamle. En mye større 4,7-tommers skjerm gir en større telefon, og skjermen fyller heller ikke like mye ut i kantene som på en iPhone 11 Pro.

Designet med de rette kantene er byttet ut med avrundede sider som vi kjenner fra iPhone 8, men Apple har vært på lageret og hentet hjernen til iPhone 11 Pro, og dyttet den i SE-modellen.

Pris

Den nye 2020-modellen iav SE, kommer i svart, hvit og den velkjente røde, (PRODUCT)RED – og blir tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede fredag 17. april, kl 1400.

Prisen starter på 5490 kr med 64 GB lagringsplass.

iPhone SE – Verdens raskeste lille mobil

A13 Bionic-prosessor

Prosessoren er nemlig den samme som i flaggskipet 11 Pro, og Apple hevder at den er opptil 2,4 ganger raskere enn den gamle A9-prosessoren, og fire ganger raskere på grafikkytelse. SE-modellen er også raskere på mobilnett og Wi-Fi. Her sier Apple 6,5 ganger raskere på mobilnett og 2,7 ganger på Wi-Fi.

Den er også blitt vanntett, ned til én meter i opptil 30 sekunder.

Retina HD-skjerm

Den nye skjermen på 4,7-tommer, støtter Dolby Vision og avspilling i HDR10, den har også True Tone som tilpasser hvitbalansen på skjermen etter omgivelsene. Oppløsningen er 326 ppt, og kontrastomfanget oppgis til 1400:1. Lysstyrken til 625 nits, som er godkjent for en mobil i denne klassen.

Kamera

Apple har ikke puttet inn sitt råeste kamera, men en vidvinkel på 12 megapiksler hvor blenderåpningen er f1,8, bør holde til det meste. Kameraet kan ta opp 4K-video opptil 60 bps, og det har nyere iPhone-generasjons portrettmodus,  seks portrettlysinnstillinger og dybdeskarphetseffekten som gir så fin bokeh.

iPhone SE vil bli tilgjengelig med 64, 128 og 256 GB lagring.

Pris med 128 GB er 6190 kr, mens 256 GB havner på 7690 kr.

Korte fakta:

 • A13 Bionic prosessor med opptil 4 x raskere ytelse
 • 4,7» Retina HD-skjerm med True Tone og P3-gamut
 • Touch ID og haptisk touch
 • IP67-sertifisert vanntett til 1 m i 30 min
 • 12 Mp kamera med f1.8, optisk bildestabilisering
 • True Tone blits
 • 3 x digital zoom
 • 4K-video på 60, 25 og 24 fps
 • 8K-stills fra 4K-video
 • 1080 slow-mo på 120 fps
 • Stereoopptak på video
 • Lader med USB til Lightning-kontakt
 • 13 timers videoavspilling
 • Dual SIM (nano-SIM og eSIM)

Sjekk ut Apples lanseringsvideo her:
https://youtu.be/SQIbeAk-bFA

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde