Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bedre AI-ytelse i kommende Samsung-mobiler

Den neste Samsung-mobilen vil ha avanserte AI-funksjoner

Skrevet av / 10.11.23 - 15:27
Bedre AI-ytelse i kommende Samsung-mobiler

Mobilprodusentene har i de siste årene sluttet å legge like stor vekt på mobilens ytelse, simpelthen fordi mobilene nå er blitt nesten like raske som datamaskiner. Og hva skal man egentlig med alle de hestekreftene? I stedet for rå ytelse vil de nå gjøre mobilene raskere med AI, noe som gir dem mulighet til å gjøre konkrete ting de ikke kan gjøre i dag.

Dette var blant annet tilfellet med den nylig lanserte Google Pixel 8 Pro, som ikke var særlig mye raskere enn fjorårets modell og som lå bak andre produsenters flaggskip. Men det var derimot god fart på AI-beregningene, og funksjonene som ble fremhevet var nettopp hvordan mobilen kan tenke og gjøre ting for oss.

Les også Pixel Pro fortsetter å imponere Noen ganger er det bedre med en mobil som er smartest i stedet for bare raskest.

Dette er naturligvis ikke et område hvor Samsung har tenkt å la andre produsenter dominere. Derfor har de sluppet litt forhåndsinformasjon om Galaxy AI, som de kaller det. Dette er teknologi som skal bruke AI, både direkte i mobilen og med datakraft i skyen, for å “berike hverdagen din”.

Mobilteknologi har en utrolig kraft som gjør det mulig for mennesker over hele verden å skape forbindelser, være produktive, kreative og mye mer. Men vi har til gode å se det som virkelig får mobil-AI til å slå gjennom på en meningsfull måte. Galaxy AI er vårt hittil mest omfattende intelligente verktøy og vil for alltid endre måten vi bruker telefonene våre på”, sier Wonjoon Choi, EVP og Head of R&D i Mobile Experience Business.

Et eksempel på dette er Samsungs AI Live Translate Call-funksjon, som gir deg en oversetter direkte på mobilen. Den skal være i stand til å oversette mobilsamtaler i sanntid mellom ulike språk, helt uten å sende noe til skyen. Den respekterer altså personvernet ditt. Det står ikke noe om hvilke språk den kan oversette mellom, men det vil overraske oss om de skandinaviske språkene er inkludert.

Les også Den perfekte kombinasjonen Samsung Galaxy S23 Ultra er mobilmarkedets råeste Android-mobil.

Samsung nevner en tidshorisont fra “tidlig neste år”. Og det er nettopp da det ryktes at Samsungs neste flaggskip, Samsung Galaxy S24, kommer. Det kan bety at den vil benytte Snapdragon 8 Gen 3, som ryktes å ha enda bedre AI-ytelse enn Googles Tensor-brikker.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top