TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Asus lanserer ny Zenfone 8-serie

Både den kompakte Zenfone 8 og kameramobilen Zenfone 8 Flip er begge basert på Qualcomms Snapdragon 888-prosessor.

forfatter
Publisert 13.05.21 - 12:52

Selv om Asus ikke er av de største i mobilbransjen, så lager firmaet fra Taiwan glimrende smarttelefoner, hvorav vi har testet flere av dem – herunder den siste Asus Zenfone 7 Pro, som overgikk alle våre forventninger i fjor.

Derfor ser vi også frem til å teste de to nye mobilene som Asus nettopp har lansert.

Både Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip kommer med Android 11, Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform samt Samsung AMOLED-skjerm med Delta-E <1 fargenøyaktighet. Skjermene er også HDR10+-sertifisert.

Asus Zenfone 8

Dette er den kompakte modellen med 5,9″ skjerm i FHD+ oppløsning som har fått en oppdateringshastighet på 120 Hz. Lysstyrken er på hele 1.000 nits.

Det lommevennlige designet har blitt valgt for å tilby et alternativ til brukerne som ikke er så opptatt av store mobiler, sammen med uanstrengt enhåndsbetjening.

Zenfone 8 er den første Zenfone-serien med IP 68-sertifisering.

Asus Zenfone 8
Asus Zenfone 8 (Foto: Asus)

Under skjermen sitter et 4000 mAh batteri samt 8 GB eller 16 GB LPDDR5-RAM og enten 128 GB eller 256 GB innebygd lagring.

På baksiden finner vi et 64 Mp Sony IMX686 hovedkamera med autofokus, dual pixel og optisk bildestabilisering. Ultravidvinkelkameraet med 12 Mp Sony IMX363-sensor kan bl.a. levere detaljerte makroopptak, lover Asus.

Frontkameraet er 12 Mp med dual-pixel autofokus.

Asus Zenfone 8 Flip

Den noe større kameramobilen med 6,7″ skjerm og FHD+ oppløsning må nøye seg med en oppdateringshastighet på 90 Hz.

Til gjengjeld har den et batteri på 5000 mAh (som trengs for å drive en større skjerm), og som navnet antyder et unikt Flip-kamera (en motorisert flip-up-modell) med tredobbelt kamera, som kan ta bilder i begge retninger. Av samme grunn har mobilskjermen heller ikke noe hull til et frontkamera.

Asus Zenfone 8 Flip
Asus Zenfone 8 Flip (Foto: Asus)

Hovedkameraet er et Sony IMX686 64 Mp vidvinkelkamera med dual-pixel phase-detection som sørger for ultraraskt fokus på motiver, samt Quad Bayer-teknologi og forbedret lysfølsomhet.

Et sekundært ultravidvinkelkamera drives av en Sony IMX363-sensor, og dette kameraet støtter opptil 4 cm makrofotografering. Det tredje kameraet er et 8 Mp tele-kamera som gir 3X optisk zoom, opptil 12X total zoom og sømløse overganger mellom kameraer under opptak.

Zenfone 8 Flip kommer med 8 GB LPDDR5-RAM og 256 GB innebygd lagring.

Pris og tilgjengelighet

Både Asus Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip er tilgjengelige nå.

Zenfone 8 koster fra 6.999 kroner, mens Zenfone 8 Flip koster 8.499 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde