Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Årsaken til eksploderende Note 7

Samsungs undersøkelser fant flere defekter i de to batteriene.

Skrevet av / 26.01.17 - 12:08
Årsaken til eksploderende Note 7

Samsungs lansering av Galaxy Note 7 har vært et PR-mareritt. Først ble det rapportert om mobiler som begynte å brenne eksplosivt, som førte til et utbyttelsesprogram for batteriene. Senere viste det seg at de utbyttede også begynte å brenne. Så kunne det være selve mobilen det var noe feil med? Samsung stoppet for sikkerhetsskyld produksjonen og vraket modellen, samt kalte inn alle de solgte. De lovte å komme tilbake med et definitivt svar på hva årsaken var.

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Samsung)

 

Det har de nå gjort etter en grundig undersøkelse der 700 ingeniører undersøkte 200.000 mobiler og over 30.000 batterier. I tillegg ble det hyrt in tre eksterne foretak som undersøkte alt fra transport til produksjon og kvalitetskontroll. Resultatet viste at det fantes design og konstruksjonsfeil i begge batteriene.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Samsung)

Det første batteriet deformerte i det øverste høyre hjørnet, som første til at de negative elektronene kom for nærme hverandre. I tillegg var platene så lange at endene overlappet hverandre.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Samsung)

Det andre selskapet fant en feil i sveisingen av den positive elektroden, noe som punkterte isoleringen og førte til kortslutning. I tillegg manglet mange batterier den nødvendige isoleringsteipen.

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Samsung)

For å sikre at en slik feil ikke skjer igjen har Samsung innført et 8-punkters kontrollprogram. Batteriene går ikke bare gjennom automatiske funksjonskontroller, men også visuell inspeksjon og røntgen.

Les mer i Samsungs pressemelding.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Lyd & Bilde
Scroll to Top